Vesti iz ostalih sportova

Znamo im vrline, ali i gde su malo slabiji: Nemanja Vico pred regionalni derbi vaterpolista Srbije sa Hrvatskom

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

11.02.2024 18:30
Nemanja Vico, vaterpolo reprezentativac Srbije MN Press
Nemanja Vico, vaterpolo reprezentativac Srbije

Osvajanjem prvog mesta u svojoj grupi, Srbija je obezbedila direktan plasman u četvrtfinale Svetskog prvenstva u vaterpolu, vredan učešća na Olimpijskim igrama ove godine u Parizu, ali i dobila par dana predaha do četvrtfinala, gde je danas dočekala očekivanog rivala Hrvatsku, pošto je ova rutinski "rešila" Kinu.

Sada kada su se uverili da ih put do eventualnog polufinala vodi preko večitog rivala iz komšijske države, selektoru Urošu Stevanoviću, njegovim saradnicima i ekipi ostaje da još jednom obnove "gradivo" o Hrvatima i spreme, po mogućstvu, dobitnu taktiku za aktuelnog vicešampiona Evrope. 

"Znamo koje su im vrline, a gde su malo slabiji. U Zagrebu, na Evropskom prvenstvu su pokazali da su odlična ekipa, da su zreli za medalju. Izgubili smo u četvrtfinalu u Budimpešti. Bili su nešto bolji. Glavni aduti su im odlični centri Lončar, Vrlić, Krapić. Njih moramo da neutrališemo. Imaju odličnu spoljnu liniju, takodje su vrsni plivači", poručuje iz Dohe naš centar Nemanja Vico.

 

 

Bek Sava Ranđelović podseća da su svi mečevi sa Hrvatima uvek fizički i psihički zahtevni, bez obzira na prigodu. 

"Bilo je nezaboravnih utakmica poput Kazanja, Rija, Beograda, bilo je i dana kada su oni bili bolji. Mirni smo, hladne glave, spremni da pokažemo da smo u dobroj formi. Odlično se poznajemo, nema tu iznenađenja u igri", kazao je Ranđelović.

Prema njegovom viđenju stvari, novu epizodu regionalnog derbijevskog serijala odlučiće detalji, mirnoća i veća želja.

"Duel je derbi četvrtfinala jer zna se kakva uzbuđenja donosi. Verujem u ekipu, učinićemo sve što možemo da slavimo", zaključio je Ranđelović.

Vaterpolisti Srbije za Top četiri igraju u utorak 13. februara, od 17 časova, a gledaoci TV Arena sport moži će u direktnom prenosu da posmatraju četiri četvrtine a možda i neki minut više meča u dalekom Kataru. 

Od osamostaljenja naše zemlje ove dve ekipe su se na Svetskim prvenstvima sastale pet puta, a Hrvati vode s 3:2 u pobedama. Bili su bolji u polufinalima Melburna 2007. godine (10:7) i Budimpešte 2017. (12:11), kao i u 1/4 finalu Budimpešte 2022. (14:12).

Ranije generacije našeg tima mogu, pak, da se pohvale slavljima u polufinalu Rima 2009. godine (12:11) i meču odluke za planetarno zlato u Kazanju 2015. (11:4). 

Svetsko prvenstvo, četvrtfinale

utorak

Španija - Crna Gora 14.00

Grčka - Italija 15.30

Srbija - Hrvatska 17.00

Mađarska - Francuska 18.30