Vesti iz ostalih sportova

Baš smo bili tromi i spori u početku, brutaliti Amerikanaca nas vratio u igru: Vaterpolisti Srbije zadovoljni i realni posle čekiranih Igara

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

09.02.2024 17:48
Nikola Lukić, srpski vaterpolista MN Press
Nikola Lukić, srpski vaterpolista

Vaterpolo reprezentacija Srbije otišla je na Olimpijske igre u Parizu 2024, gde joj je i mesto kao pobedniku dva poslednja izdanja najvećeg planetarnog sportskog takmičenja, ali ekipa selektora Uroša Stevanovića nije lako stigla do francuske vize. 

Naprotiv, posle poluvremena bila je u rezultatskom deficitu i ko zna da li bi dobila priliku da se razmaše, napravi ključnu seriju golova, odlepi se od selekcije Sjedinjenih Američkih Država i stigne do preko potrebnog prvog mesta u grupi C na Svetskom prvenstvu, odnosno željenog direktnog plasmana u četvrtfinale, da kapiten rivala nije napravio brutalan faul i dobio isključenje bez prava zamene.  

 

 

"Čestitam momcima na pobedi i direktnom plasmanu u četvrtfinale. Jako teška utakmica. Bili smo tromi, spori u početku, baš smo teško igrali. Brutaliti Amerikanaca nas je vratio u igru, mirne glave smo iskoristili sve šanse i obezbedili prednost za pobedu. Sada nam ostaje priprema za četvrtfinale. Jedan cilj smo ostvarili plasmanom u Pariz a sada želimo da budemo kvalitetni do kraja", prezadovljan je ali i objektivan Nikola Lukić

Nemanja Vico je vodio veliku bitku sa američkim bekovima i na kraju je dobio, kao što je ceo srpski tim znao kako da iskoristi čoveka više u polju od sredine treće četvrtine do zadnjeg sudijskog zvižduka. 

"Znali smo da nas čeka izuzetno težak protivnik. Bila je to poslednja utakmica u grupi, prava provera za ono što nam sledi. Dali smo sve od sebe, ispoštovali dogovor i zasluženo pobedili. Sada imamo tri dana pauze da se pripremimo za uvek važno četvrtfinale. Nadam se da ćemo i dalje biti u ovom ritmu i da ćemo nastaviti sa pobedama", poručio je srpski vaterpolista, a kao i u slučaju njegovog kolege, preneo zvanični sajt Vaterpolo saveza Srbije.