Vesti iz ostalih sportova

Vaterpolisti žele revanš: Pobeda protiv Nemaca za podizanje forme

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

07.01.2024 14:00
Vaterpolista Srbije, Strahinja Rašović Vaterpolo savez Srbije/S.Sandić
Vaterpolista Srbije, Strahinja Rašović

Vaterpolisti Srbije su furiozno startovali na Evropskom prvenstvu u Hrvatskoj. U prvom kolu je poražen Izrael 22:1, a naše momke danas čeka drugi meč na turnir gde će protivnik biti ekipa Nemačke.

Upravo bi ova reprezentacija trebalo da predstavlja i najveći test u grupnoj fazi za "delfine", jer će u poslednjem kolu igrati sa ekipom Malte.

Srbija je sa Nemačkom igrala pre nešto manje od mesec dana na pripremnom turniru gde su poraženi 11:9. Na to je podsetio i Strahinja Rašović.

"Igrali smo u Budimpešti u potpuno izmenjenom sastavu, ali sada očekujem pobedu. Fizički su snažni, korpulentni, izmoriće nas što je dobro. Imamo u odnosu na Fukuoku novi sastav, tu su Mandić, Viktor Rašović, Vico... Verujem da smo sazreli i da ćemo to da pokažemo. Nije bitan sastav grupe. Nemci su snažni, Maltežani su pravi sparing partner. Bićemo spremni za osminu finala. Verujem u pobedu i da ćemo biti spremni za četvrtfinale, baš kao što je bilo u Fukuoki", izjavio je Rašović.

U slučaju da se danas nađe u sastavu, Nemanja Ubović će protiv Nemačke upisati svoj stoti nastup za nacionalni tim.

"Sad sam čuo da igram stotu utakmicu. Nisam znao, lep je to podatak i nadam se da će utakmica  biti još mnogo. Ovo je moje prvo evropsko prvenstvo i motivisan sam kao i ekipa da osvojimo najsjajniju medalju. Krenuli smo dobro, biće sve bolje i bolje. Nemci su ozbiljniji rival od Izraela i pristup mora da bude maksimalan. Cilj je da napredak bude primetan u svakom meču pred one najvažnije utakmice", rekao je Ubović.

Svi igrači Srbije i stručni štab su uputili čestitke za Badnji dan i Božić.

Evropsko prvenstvo, drugo kolo

grupa C

Malta - Izrael 17.00
Srbija - Nemačka 19.00