Vesti iz košarke

Igrali smo jedni za druge i verovali u pobedu, hvala Boriši što nam je dao snagu: Bogdan Bogdanović oduševljen plasmanom u polufinale

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

05.09.2023 13:03
Igrali smo jedni za druge i verovali u pobedu, hvala Boriši što nam je dao snagu: Bogdan Bogdanović oduševljen plasmanom u polufinale Tanjug/AP Photo

Posle poraza od Italije i na trenutak vrlo ugroženog plasmana u četvrftfinale Svetskog prvenstva mnogi su digli ruke od košarkaša Srbije koji su ovog leta hteli i mogli da se odazovu selektoru Svetislavu Pešiću, da bi posle prve izgubljene četvrtine protiv Litvanije, u današnjoj borbi za Top 4, definitivno bili sigurni da "orlovi" neće uzleteti u borbi za medalje, a onda su ih Bogdan Bogdanović i ekipa razuverili sjajnim preokretom u nastavku meča.

Pre svih, naš pomenuti kapiten i najefikasniji igrač, koji je pre nekoliko dana preuzeo odgovornost za prosipanje rezultatskog kapitala protiv "azura" a sada ponovio koliko je srećan što je na čelu tima kakav je srpski. 

"Svi smo igrali onako kako je trebalo, drago mi je zbog pobede, nismo očekivali nakon onakvog njihovog početka susreta, a igrali smo jedni za druge, verovali smo u pobedu. Nevezano kako je počeo meč, treba uvek verovati, dobili su Ameriku, a sada su eliminisani, takav je turnir", poručio je Bogdanović. 

Strelac 21. poena stalno je na vezi sa operisanim Borišom Simanićem, a njegov saborac kom je odstranjen bubreg zbog udarca dobijenog u meču sa Portorikom iz bolničke postolje prati "orlove" i navija svim srcem za njih. 

"Ne znam šta bih rekao, hvala im, drago mi je da sam im kapiten. Polufinale je bitna utakmica, ali ne smemo da zaboravimo na Borišu, oseća se dobro i prvo što je uradio, poslao nam je poruku u grupu, on je sada dobro. Mi nismo ni spavali noćima zbog njega, a on je ustao sada i poslao nam poruku. Ne samo u ovoj pobedi, već na celom tuniru on je deo tima, hvala mu što je našao snagu za ovo", zaključio je Bogdanović.