Vesti iz košarke

Primarni cilj ispunjen, ali želimo i medalju: Nikola Milutinov najavljuje žestok klinč sa agresivnim Kanađanima

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

07.09.2023 13:02
Primarni cilj ispunjen, ali želimo i medalju: Nikola Milutinov najavljuje žestok klinč sa agresivnim Kanađanima Tanjug/AP Photo

Košarkaška reprezentacija Srbije oduševila je svet ubedljivom pobedom protiv Litvanije, pre dva dana u Manili, pa dobila rivala u polufinalu Svetskog prvenstva i izvadila vizu za Olimpijske igre u Parizu 2024. godine, a onda se posvetila resetu od načinjenih napora i pripremi bitke sa Kanadom (8. septembar, 10.45).

"Orlovima" je prijao taj predah u takmičarskim obavezama, odnosno vreme dobijeno za "punjenje baterija" za duel sa vrlo teškim protivnikom, čiji brojni igrači za život zarađuju u NBA klubovima.  

"Prvi put smo imali malo veću pauzu između dve utakmice, stvarno nam je značilo za neku rekuperaciju, i ulazimo u sutrašnju utakmicu sa dosta više energije", rekao je medijima Nikola Milutinov.

Centar Srbije i Olimpijakosa zna unapred koliko će biti teško izaći na kraj sa Kanađanima. 

"Jeste dosta zahtevna utakmica, igraju fizički jako i u tranzicji su dosta jaki, traba to zaustaviti i odigrati još bolju utakmicu nego što smo odigrali protiv Litvanije".

 

 

U pripremi bitke za finale, naši košarkaši su obratili pažnju i na to s koliko je agresije i provokacija severnoamerička selekcija išla na udarnu igru svog četvrtfinalnog protivnika - Slovenca Luku Dončića

"Spremni smo i znamo da će sigurno da isto urade na Bogdanu, tako da moramo da pomognemo i svi igrači da odgovore na njihovu agresivnost", kaže centar Srbije.

To što se orišlo na Igre sledećeg leta, odnosno prekinuta praksa preskakanja najveće planetarne sposrtske smotre poslednjih godina, ne znači da srpski košarkaši ne čekaju jedva da sutra istrče na parket. 

"To nam je bio primarni cilj, sigurno da nećemo ući u utakmicu kao da je prijateljska, želja nam je da osvojimo medalju i nadam se da ćemo to ostvariti", smatra Milutinov, kom je "veliki san" da uzme prvo odličje sa seniorskom postavom Srbije.