Vesti iz košarke

Niko nije verovao u nas, ovo je veliki uspeh: Nikola Milutinov podseća da "orlove" niko nije video na pobedničkom postolju

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

10.09.2023 17:34
Niko nije verovao u nas, ovo je veliki uspeh: Nikola Milutinov podseća da "orlove" niko nije video na pobedničkom postolju FIBA

Košarkaši Srbije otišli su kao autsajderi, slabo rangirani u svim prognozama stručnjaka, javnosti i medija na tabelama potencijalnih osvajača medalja na Svetskom prvenstvu, a onda su sve šokirali i oduševili plasmanom u finale. 

Njima je najteže što nisu napravili taj zadnji korak i pozlatili svoje sjajne partije, odnosno izašli na kraj sa trenutno nešto boljom Nemačkom, ali su takođe svesni koliko su veliku stvar uradili u Manili. 

"Mislim da je i ovo veliki uspeh jer je niko sem nas igrača i trenera nije verovao da je to moguće. Samo treba da radimo i doći će i to zlato", u pravu je centar Srbije. 

Prvotimac Olimpijakosa bio je jedan od naših najvažnijih igrača na Mundobasketu, ali je u duelu sa "pancerima" uhvaćen u taktičku zamku protivnika. 

"Pre svega, ja nisam bio na nivou na kome sam bio tokom ovog turnira i srebro je takođe veliki uspeh... Igrali smo zajedno na čitavom turniru, šteta što nismo mogli bolje. Nemci su se spremili za mene, udvajali su me i tražio sam svoj ritam da se pronađem pa nisam uspeo i šta je tu je, utakmica je gotova pa moram da radim bolje i da se spremim za sledeći turnir".

Srbija je gubila dvocifrenom razlikom u zadnjoj četvrtini, ali je imala dovoljno akcija i šuteva za preokret ili makar produžetke. 

"Jeste, vratili smo se posle treće četvrtine i iz kornera smo mogli da se vratimo i u košarci je tako nekad uđe nekad ne uđe i večeras nije htelo. Mislim da je i ovo veliki uspeh jer je niko sem nas igrača i trenera nije verovao da je to moguće. Samo treba da radimo i doći će i to zlato", poručio je centar Srbije.