ABA liga

Milutinov blista nakon pobede Srbije: Izvukli smo pouke iz meča sa Italijanima

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

03.09.2023 17:12
Milutinov blista nakon pobede Srbije: Izvukli smo pouke iz meča sa Italijanima AP Photo/Aaron Favila

Nikola Milutinov bio je presrećan posle pobede Srbije nad Dominikanskom Republikom. Izabranici Svetislava Pešića obezbedili su danas plasman u četvrtfinale Svetskog prvenstva, nakon trijumfa nad karipskom selekcijom (112:79), a nakon susreta utiske je sumirao centar srpske reprezentacije.

"Bili smo tim, verovali smo jedni u druge i znali smo šta ko može i što je najbitnije, bila je sjajna energija", izjavio je danas u Manili košarkaški reprezentativac Srbije Nikola Milutinov posle trijumfa "orlova" nad Dominikanskom Republikom rezultatom 112:79 u poslednjem meču grupe I druge faze Svetskog prvenstva.

Srbija je osvojila drugo mesto u grupi i u četvrtfinalu će igrati sa Litvanijom. "Prvo da uživamo posle današnje pobede, pa ćemo sutra razmišljati o protivniku", rekao je centar Srbije Nikola Milutinov.

Košarkaš Olimpijakosa je istakao da je uspeo da zaboravi duel sa Italijom i da se okrene novom meču.

"Najvažnije je da smo odreagovali dobro posle loših 13 minuta sa Italijom. Bili smo tim, verovali smo jedni u druge i znali smo šta ko može i što je najbitnije, bila je sjajna energija i to treba da zadržimo za naredne utakmice", naveo je Milutinov i dodao da su analizirali protivnika detaljno.

"Gledali smo gde smo grešili protiv Italije, skautirali smo Dominikansku Republiku. Što je najbitnije, gledali smo samo nas i greške koje smo pravili. To smo na ovoj utakmici popravili i zato je ovolika razlika", zaključio je centar Srbije.

Utakmica četvrtfinala SP između Litvanije i Srbije biće odigrana u utorak.