Vesti iz ostalih sportova

Veliki dan za srpski sport: FIBA u stilu najavila utakmice naših sportista, koji se danas bore na četiri fronta

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

10.09.2023 10:54
Veliki dan za srpski sport: FIBA u stilu najavila utakmice naših sportista, koji se danas bore na četiri fronta printskrin/FIBA/Twitter

Svetska košarkaška organizacija (FIBA) u velikom stilu najavila je utakmice srpskih sportista, koji se danas bore na četiri fronta.

Naime, na teren od 14:40 izlaze košarkaši, koji će u finalu Mundobasketa odmeriti snage sa Nemačkom. Od 18 časova (Arena sport 1) na programu je meč osmine finala Evropskog prvenstva za odobjkaše, gde izabranici Igora Kolakovića dočekuju Češku. Od 20:45 (Arena 1 Premium) fudbaleri gostuju Litvaniji u Kaunusu u okviru kvalifikacija za EURO 2024, dok nas od 22 časa očekuje duel Novaka Đokovića i Danila Medvedeva u finalu US Opena!

Ova utakmice nisu promakle svetskoj košarkaškoj organizaciji FIBA, koja je na svom društvenom profilu posvetila posebnu objavu našim sportistima.

"Veliki dan za srpski sport", stoji u objavi FIBA.
 

 

 

Podsetimo, fudbaleri Srbije su pred imperativom pobede u Litvaniji, ako žele da se domognu Evropskog prvenstva naredne godine. Ukoliko odbojkaši opravdaju ulogu favorita protiv Češke, u četvrtfinalu EP igraće sa boljim iz duela Poljska - Belgija. Novak u Njujorku juri 24. grend slem titulu u karijeri, a košarkaši Srbije prvo svetsko zlato kao samostalna država.