Vesti iz košarke

Mi smo grupa dobrih momaka, sa potencijalom: Nikola Milutinov oduševljen uzletom "orlova" protiv Litvanije

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

05.09.2023 13:19
Mi smo grupa dobrih momaka, sa potencijalom: Nikola Milutinov oduševljen uzletom "orlova" protiv Litvanije Guliver

Do juče grešnici, danas junaci - košarkaši Srbije za nekoliko dana prešli su put od velikog razočarenja do ponosa nacije onim što rade na Svetskom prvenstvu. Porazom od Italije prežaljeni tim današnjom eliminacijom moćne Litvanije u meču četvrtfinala odjednom je vaskrsao u navijača i medija u otadžbini.

Nikola Milutinov tvrdi, pak, da su oni sami verovali u sebe i nisu gubili nadu da mogu do završnice borbe za medalje čak i kada je bilo upitno da li će uopšte proći u Top osam.  

"Mi smo znali naš kvalitet iako nismo javno pričali, sa Bogdanovićem kao liderom imamo potencijal i svima smo to pokazali jer smo dobra grupa momaka. Svi su odigrali na visini zadatka jer je tako moralo protiv Litvanije i svi su odigrali pametno i zaslužena pobeda za nas pa se nadam da ćemo tako igrati i u polufinalu", reči su našeg centra posle pobede nad Litvancima. 

Član grčkog Olimpijakosa učestvovao je sa 9 poena, 5 skokova i 2 asistencije u neočekivanom trijumfu, kao u slučaju svih igrača i stručnog štaba posvećenom Boriši Simaniću, kog je jedna naizgled bezazlena povreda protiv Portorika ostavila bez bubrega. 

"Jeste, stvarno, za sve nas je emotivno jer smo svi tako prihvatili Borišinu poruku koja nam je dala neku dodatnu energiju i on je bio važan igrač nas danas. Jonas je težak za čuvanje, on je sjajan košarkaš i zadatak je obavljen pa mi je drago i idemo u polufinale", rekao je Milutinov.