Vesti iz košarke

Bože moj, idemo dalje, cilj su nam bile Olimpijske igre: Bogdan Bogdanović ne spušta glavu posle izgubljenog finala

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

10.09.2023 17:28
Bože moj, idemo dalje, cilj su nam bile Olimpijske igre: Bogdan Bogdanović ne spušta glavu posle izgubljenog finala FIBA

Košarkaši Srbije završili su Svetsko prvenstvo na fenomenalnom drugom mestu, jer niko nije računao na njih u podeli odličja, ali opet im je teško pao poraz od Nemačke u finalu.

Nikola Jović je dugo plakao, ostali su takođe bili utučeni, Bogdanu Bogdanoviću takođe nije bilo svejedno, ali kada se pribrao mogao je samo da podseti javnost koliko su "orlovi" ovim plasmanom nadmašili sva tuđa očekivanja. 

"Nama je bio cilj da se plasiramo na OI i plasirali smo se u finale napravili veliki korak i bili smo tu u igri posle treće četvrtine iskreno oni su bili bolji i ceo turnir su to pokazivali da znaju da igraju dok je nama malo falilo iskustva i stvarno sam ponosan na momke jer su se borili od početka pošto nisu gubili nadu i podržavali se sve vreme", rekao je Bogdanović.

 

 

Prema rečima člana Atlante ovo ne bi trebalo da bude samo jedan uzlet, već najava povratka na stare staze slave. Na duži vremenski period. 

"Nadam se da možemo da uradimo nešto od ovoga jer sam stvarno ponosan na sve što smo uradili i ovo je jedna od najboljih grupa sa kojima sam preživeo nešto svi su bili sjajni i drago mi je što sam bio deo ove priče", poručio je Bogdan.

Možda bi duel sa Nemcima imao drugačiji tok, da se Ognjen Dobrić nije vrlo brzo povredio. 

"Dobrić mnogo znači i u napadu i u odbrani i nismo imali sreće što se rano povredio, ali Bože moj idemo dalje", racionalan je i ponosan član idealne petorke završenog Mundobasketa.