Vesti iz košarke

Lepo sam šutnuo, mislio sam da će lopta proći: Marko Gudurić ne može da zaboravi pokušaj trojke pred kraj meča sa Nemcima

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

14.09.2023 17:35
Lepo sam šutnuo, mislio sam da će lopta proći: Marko Gudurić ne može da zaboravi pokušaj trojke pred kraj meča sa Nemcima MN Press

Marko Gudurić uživao je na spektakularnom dočeku košarkaške reprezentacije Srbije, naših basketaša i Novaka Đokovića ispod čuvenog balkona Starog dvora u Beogradu, a doživeo je istu počast i u rodnom Priboju.

Sa lokalnim novinarima pričao je na sve teme vezane za neočekivan uzlet potcenjenih "orlova" do srebrne medalje na nedavnom Mundobasketu. Još pod jakim utiskom dešavanja u Manili i po povratku u zemlju. 

"Prisutne su još uvek emocije jer je sve to sveže, ali sigurno kad malo razmislim i pričam sa nekim ljudima bliskim sebi shvatam da smo napravili veliki uspeh i obradovali smo dosta ljudi. Ostaje žal za finalnom utakmicom i zlatom koje je bilo jako blizu ovog puta, ali verujem da će se opet ukazati prilika da se ponovi ovaj uspeh, rekao je Gudurić. 

Zamoljen je da se osvrne i na neuspešan pokušaj ubacivanja trojke u koš Nemačke, vredan produžetaka u finalu. 

"Ja sam se osećao sjajno, jer sam mislio da će lopta ući. Lepo sam šutnuo, to su neki šutevi koje ja volim i na kojima radim stalno, ali to je sport, to je život. Nekad i kad daš sve od sebe i radiš vredno, dese se promašaji, ali to nas čini jačima. Tih promašaja je bilo u mojoj karijeri, zbog toga sam tu gde jesam i verujem da će me i ovaj težak momenat učiniti boljim. Opet kažem, nadam se da će biti prilike da budemo ponovo u finalu, ja ne bežim od odgovornosti. Da mogu da ponovim, opet bih uzeo taj šut", rekao je bek Srbije i Fenerbahčea.