Vesti iz košarke

Vi ste šampioni: Navijači dočekali srebrne košarkaše na aerodromu u Beogradu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

12.09.2023 08:06
Vi ste šampioni: Navijači dočekali srebrne košarkaše na aerodromu u Beogradu MN Press

Košarkaši Srbije doputovali su oko ponoći na aerodrom "Nikola Tesla" u Beogradu pošto su na Mundobasketu u Manili osvojili srebrnu medalju.

U Surčinu ih je dočekalo više stotina navijača, uglavnom mladih koji su nosili zastave Srbije, a neki i dresove nacionalnog tima.

Ovo je divno, hvala svima na dočeku. Iskreno, nismo očekivali ovakvu euforiju, hvala svima što su došli u ovolikom broju, sva podrška je stizala do nas i ostavili smo svaki atom snage sve do finala. U reprezentaciji sam od 2014. godine i ovaj tim ima ma dušu. To je ono što ostaje za nama, ali ne mogu da zaboravim ni nemili događaj sa Borišom koji je nama dao energiju i poruke koje su stigle do nas su nam pomogle da 'poginemo' na terenu i napravimo rezultat. Najvažnije je da je on dobro i hvala svima što je on dobro", istakao je Stefan Jović i dodao da je veoma važno što je izboren plasman na Olimpijske igre.

Navijači su redom pozdravljali sve reprezentativce Srbije, a poseban aplauz su dobili kapiten Bogdan Bogdanović i Aleksa Avramović koji se svojim odnosim prema igri "uvukao pod kožu" svima koji su gledali mečeve iz Manile.

Podsećanja radi, košarkaška reprezentacija Srbije osvojila je srebrnu medalju na SP, pošto je u nedelju u finalu Mundobasketa poražena od selekcije Nemačke rezultatom 83:77.