Vesti iz košarke

Doček za srebrne košarkaše u 20 časova na platou Skupštine grada Beograda: Navijači dođite da pozdravite junake iz Manile

komentari (0)

Izvor: Tanjug

12.09.2023 09:31
Doček za srebrne košarkaše u 20 časova na platou Skupštine grada Beograda: Navijači dođite da pozdravite junake iz Manile MN Press

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić pozvao je sve Beograđane, ali i građane Srbije da dođu na plato ispred Skupštine grada večeras u 20.00 časova i pozdrave košarkaše Srbije i stručni tim koji su na Svetskom prvenstvu u Manili osvojili srebrnu medalju.

Navijači su heroje sa Mundobasketa pozdravili i na aerodromu "Nikola Tesla" odmah po sletanju u Beograd, a ovo će biti zvaničan doček, koji se tradicionalno organizuje svim sprotistima koji se u Srbiju vrate sa medaljom.

"Dogovorili smo se. Svi će doći. Pozivam Beograđane da dođu večeras, a oni su to svi zaslužili. Večeras u 20.00 dođite da ih pozdravimo i da se poklonimo njihovom uspehu", rekao je Aleksandar Šapić, a prenosi Tanjug.

Dodao je da su košarkaši u Manili pokazali da su svetska klasa, da su pred njima ozbiljne karijere, da su sasvim sigurno zaslužili odličje, kao i da je to bio najbolji sastav koji je selektor Svetislav Pešić mogao da pozove.

"Skupština Grada, Grad i ja ćemo uvek biti spremni da napravimo doček za uspešne sportiste", rekao je Šapić.

Dodao je da za sad nema informacije o dočeku Novaka Đokovića, ali da je najpre potrebno da se dobije informacije od Teniskog saveza, kako bi se njegov doček organizovao, jer grad samoinicijativno doček ne može da organizuje.