Vesti iz košarke

Kada igramo ovakvu odbranu nemamo šta da razmišljamo o napadu: Filip Petrušev locirao ključ eliminacije Litvanije

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

05.09.2023 15:27
Kada igramo ovakvu odbranu nemamo šta da razmišljamo o napadu: Filip Petrušev locirao ključ eliminacije Litvanije Tanjug/AP Photo/Michael Conroy

Košarkaši Srbije na ubedljiv način su izbacili Litvaniju iz trke za mesta na pobedničkom postolju Svetskog prvenstva, a njihova današnja rola u Manili predmet je analiza i komentarima na svim meridijanima košarkaške planete.

Sami akteri (ne)očekivane eliminacije selekcije koja je nedavno "upecala" supersonične Sjedinjene Američke Države, ipak, najbolje znaju kako su se uzdigli posle bolnog poraza od Italije i pokazali snagu potcenjene postave "orlova". 

"Igrali smo fizički jaku odbranu, prštalo je sve na terenu od prvog minuta. Kada smo videli kako startna petorka igra odbranu i ostali koji su ulazili na teren igrali su još jače. Kada igramo ovakvu odbranu, nemamo šta da razmišljamo o napadu", objasnio je Filip Petrušev, kog je povreda sa početka Mundobasketa sprečila da sve vreme radi ono što se očekuje pod oba koša. 

 

 

Krilni centar/centar Filadelfije uspeo je međutim da se oporavi tokom svoje takmičarske pauze, a danas je ubacio 17 poena i zabeležio šest skokova tokom 18 minuta provedenih na parketu. 

"Malo me je poremetila ta povreda na startu SP. Ona me je sprečila da prikažem moju najbolju igru na današnjem meču. Međutim, tu je bio Nikola Milutinov. On je odlično branio Jonasa Valančijunasa, koji je jedan od najboljih igrača u NBA ligi. Pogodio sam nekoliko trojki, to mi je dalo samopouzdanje i posle sam nastavio sa šutevima", rekao je Petrušev novinarima posle meča.

I otišao na zasluženo resetovanje od fizičke i mentalne potrošnje protiv Litvanaca, dok će sutra saznati ko će biti rival Srbije u polufinalu - Kanada ili Slovenija.