ABA liga

"Orlovi" vežbali trojke pre biti ili ne biti okršaja sa Dominikanom: Trening košarkaša Srbije na dan meča

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

03.09.2023 09:09
"Orlovi" vežbali trojke pre biti ili ne biti okršaja sa Dominikanom: Trening košarkaša Srbije na dan meča MN Press

Nije redovna praksa, ali nije ni presedan da sportske ekipe treniraju na dan utakmice, a selektor košarkaške reprezentacije Srbije, Svetislav Pešić, spada u one stručnjake koji rezonuju "od viška glava ne boli", pa je izveo "orlove" na parket nekoliko sati pre biti ili ne biti bitke sa Dominikanskom Republikom za četvrtfinale Svetskog prvenstva (14.00).

Naravno, nije ih opterećivao zamornim vežbama, jer je "orlovima" potrebna sva moguća energija za duel koji ih vodi u Top osam Mundobasketa i ostavlja u trci za odlazak na Olimpijske igre, ali to je bila prilika da se poradi na nekim taktičkim detaljima i finesama isplaniranih akcija.

Taj deo bio je zatvoren za medije, pa su u poslednjih pet minuta posmatranja Bogdana Bogdanovića i ostalih u "Araneta Koloseum" dvorani u Manili videli samo uvežbavanje šuta sa 6,75 metara. 

Pomenuti kapiten, Stefan Jović, njegov prezimenjak Nikola i Dejan Davidovac najviše su nišanili za tri poena, jer bi taj segment mogao da bude jedan od preovlađujućih protiv Dominikanaca, a nije ih nikako služio u porazu od Italije. 

Na drugoj strani terena, centri Nikola Milutinov i Dušan Ristić bavili su se svojim poslom, u susret duelu sa timom, koju sjajno predvodi NBA centar Karl Entoni Tauns. Svi sa pobedom u mislima, jer samo tako mogu dalje na Mundobasketu. 

Mundobasket, grupa I

Italija - Portoriko 10.00

Dominikanska Republika - Srbija 14.00

Standings provided by Sofascore