Vesti iz košarke

Izgubili smo sa dva razlike, nije tako strašno: Selektor Srbije ne brine previše zbog novog poraza od Italije

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

01.09.2023 13:02
Izgubili smo sa dva razlike, nije tako strašno: Selektor Srbije ne brine previše zbog novog poraza od Italije Guliver

Porazom od Italije, košarkaši Srbije zakomplikovali su prolazak u četvrtfinale Svetskog prvenstva, a svoje navijače još više zabrinuli prevelikim krizama i prečestim greškama u derbiju sa svojim starim dužnikom.

Selektor Svetislav Pešić, pak, ne vidi razloga za dramu posle meča u kom su "orlovi" vodili sa 16 poena u trećoj četvrtini, a onda u poslednjih 16 minuta dali samo dva koša iz igre. 

"Teška utakmica protiv odlične Italije, nismo kontrolišali našu igru. Pogotovo kada smo imali dobar rezultat i kada smo bili u pravom ritmu. Moramo da pobedimo sledeću utakmicu protiv Dominikanske Republike, imamo dovoljno vremena, za dva dana. Imamo vremena da se oporavimo i fizički i mentalno, i moraćemo da analiziramo šta treba da popravimo i da damo sve od sebe protiv Dominikane", rekao je Pešić posle meča.

Prema rečima trofejnog 75.godišnjeg stručnjaka poraz od dva razlike nije smak sveta, posebno što se "orlovi" i dalje pitaju za svoju sudbinu. 

"Bila je važna utakmica za nas, da sami odlučujemo našu sudbinu na SP. Izgubili smo tesno, sa dva razlike, to nije tako strašno, ali šteta je što nismo iskoristili trenutak da završimo utakmicu u našu korist. Nemamo mnogo vremena za analize... Teško je igrati protiv Italije, zbog brzine, iskustva i mnogih drugih faktora, što su na kraju i pokazali. Mi moramo da dobijemo i drugu utakmicu bez obzira na ishod ove, i ta nam rešava sudbina na Mundobasketu".

Sve zavisi od ishoda duela sa Dominikanskom republikom, kroz dva dana. 

"Imamo vremena za tu sledeću utakmicu, do ove nismo imali ni 24 sata od prethodne, da se i mentalno i fizički oporavimo. Treba da nam se vrate do kraja momci koji su imali određene probleme, i da uđemo u meč sa Dominikanom kao da nam je finale prvenstva sveta". 

Pešić je od novinara čuo za reči Bogdana Bogdanovića, odnosno kapitenovo pokajanje zbog forsiranja šuta za tri poena. 

"Šta mogu da kažem ako nisam to čuo... Znate da je Bogdan emotivan i da oseća veliku odgovornost, ne samo što je kapiten, nego što je i naš najbolji igrač. Sigurno da je želeo najbolje. On je iskusan, naučiće iz ove utakmice kako da rešava situacije na terenu na neki drugi način. Mora da zaboravi ovu i da se okrene sledećoj utakmici, treba nam, ovo je gotovo", prokomentarisao je selektor Srbije.