Vesti iz košarke

Dončić o kriterijumu suđenja protiv Kanade: Neke odluke nisu bile fer, znam da se mnogo žalim, ali...

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

06.09.2023 17:37
Dončić o kriterijumu suđenja protiv Kanade: Neke odluke nisu bile fer, znam da se mnogo žalim, ali... Tanjug/AP Photo/Michael Conroy

Kapiten slovenačke reprezentacije Luka Dončić govorio je posle poraza njegovog tima od Kanade u četvrtfinalu Svetskog prvenstva.  "Zmajčeki" su do poluvremena igrali egal sa jednom od najboljih selekcija na takmičenju. Da bi sredinom treće četvrtine, "spustili gas" i otišli u dvocifreni deficit, posle kog nisu uspeli da se oporave.

Istina, prema mišljenju javnosti, kriterijum suđenja je bio je u najmanju ruku diskutabilan. Arbitri su dozvoljavali grubu igru nad Dončićem. A, kada je Slovenac počeo da se žali, "nagrađen" je sa dve tehničke, što je značilo momentano isključenje.

Kapiten "zmajčeka" napustio je teren šest minuta do kraja, a bez njegove pomoći, Slovenci nisu mogli da pariraju NBA postavci kanadske reprezentacije. Iako su u finišu pokazali da imaju veliko srce, pa su u jednom trenutku prišli na jednocifren zaostatak. 

Posle utakmice Dončić je čestitao Kanađanima na proslasku u polufinale Mundobasketa, a istakao je takođe da je ponosan na svoju ekipu.

"Kanada je odigrala sjajno, ima jednog od najboljih na svetu, bilo je teško čuvati ga (Šej Gildžijusa Alekasndera). Ponosan sam na tim, dali smo sve od sebe, idemo u hotel uzdignutih glava", rekao je Dončić.

Bilo je frustracija zbog sudijskih odluka...

"Svi znaju odakle tolika nervoza, za reprezentaciju uvek igram sa mnogo emocija, ali sad nisam uspeo da se kontrolišem. Sudiji sam rekao da neke odluke nisu fer, igrali su toliko jako na meni, znam da se mnogo žalim, ali nije fer kako su sudili. Dilan Bruks je odigrao odlično, mnogi ga ne vole, ali ja ga poštujem kako igra".

Slovenija nikada nije bila bliža osvajanju medalje na Svetskom prvenstvu. Da su pobedili Kanadu, to bi im bilo prvo polufinale u istoriji.

"Bili smo blizu medalje... Moram da budem bolji za tim, uvek hoću da umrem na terenu kad igram za svoju zemlju i moram da počnem od sebe sa tim da budem bolji".

Osvrnuo se za kraj na podršku Filipinaca sa tribina, koji su zdušno navijali za Sloveniju tokom čitavom meča.

"Mnogo cenim što imam toliko navijača ovde. Sutra opet igramo, nadam se da ćemo pobediti, sjajni su i hvala im", zaključio je kapiten slovenačke reprezentacije.

Kanada će se za plasman u finale boriti protiv Srbije u petak, 8. septembra.