Vesti iz košarke

Bogdanović već na poluvremenu meča sa Litvancima pretekao legendarnog Dražena Petrovića: Srbija ima strašnog šutera

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

05.09.2023 12:26
Bogdanović već na poluvremenu meča sa Litvancima pretekao legendarnog Dražena Petrovića: Srbija ima strašnog šutera Tanjug/AP Photo

Bogdan Bogdanović kapitenski predvodi košarkašku reprezentaciju Srbije u četvrtfinalu sa Litvanijom, a košgetertskim učinkom još na poluvremenu tekućeg meča u Manili, ušao je u istoriju Svetskih prvenstava.

Sa 18 poena pre velikog odmora, igrač američke Atlante stigao je do brojke 401 poen i time na večnoj listi obišao legendarnog hrvatskog košarkaša Dražena Petrovića.

 

 

Vođa "orlova" je tek šesti igrač u 21. veku sa više od 400 poena i 20. je strelac svih vremena na svetskim prvenstvima.
Takođe, Bogdanović je postigao makar trojku na poslednje 23 utakmice za Srbiju na Mundobasketima. 

On je na taj način sustigao Kirka Penija i izjednačio rekord star čak tri decenije. Da stvar bude lepša, Srbija je predvođena njim na vreme stekla nedostižnu razliku i prošla u Top četiri Mundobasketa. Gde će na Sloveniju ili Kanadu, ovog petka. 

Inače, Bogdanovićeva maestralna paertija ostavila je bez daha i ljude koji brinu o Tviter nalogu Međunardone košarkaške federacije, pa tako u objavi sa video zapisom jedne Bogdanovićeve akcije stoji podsećanje da u imenu i prezimenu bivše zvezde Partizana i Fenerbahčea stoji reč "bog".