Vesti iz košarke

Bogdanović nakon Portorika: Drago mi je što je bilo tesno, to je dobra provera za nas

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

28.08.2023 16:32
Bogdanović nakon Portorika: Drago mi je što je bilo tesno, to je dobra provera za nas Tanjug/AP Photo/Aaron Favila

Srbija je u drugom kolu grupne faze Mundobasketa savladala selekciju Portorika 94:77, pa tako obebezbedila drugu fazu.

Nije sve bilo tako glatko kao što rezultat govori, pošto su "orlovi" u prvom poluvremenu imali prednost od +30, koju je rival uspeo da drastično smanji. Ipak, pobeda niti jednog trenutka nije bila ugrožena.

Ono što je dodatno pokvarilo utisak jeste povreda Alekse Avramovića. Portorikanci su u drugom poluvremeni bili možda i previše agresivni, a to je potvrdio i kapiten Srbije, Bogdan Bogdanović:

"Dosta su igrali čudno, stali su u zonu 'box 10, nekako su nas i puštali, nisu igrali 'prljavo' kao u drugom poluvremenu. Podigli su agresivnost u drugom i krenuli malo da se biju, sudije su dozvolile taj pritisak i dobro je, nama je trebalo to za neku uigranost i da malo uđemo u nervozu", rekao je Bohdanović, pa dodao:

"Dosta su nezgodni, igraju atraktivnu i brzu košarku, treba izdržati svih 40 minuta. Nažalost ne može da se završi kada vodiš 30-40 razlike i da sudija svira kraj. Drago mi je da smo igrali tesniji meč, to je dobra provera za nas, jer će doći i teže utakmice".

Naredni rival selekciji Svetislava Pešića biće reprezentacija Južnog Sudana:

"Kao novi su na prvenstvu, a mislim da su bolja ekipa od Portorika. Portoriko je iskusniji i nekako je Južni Sudan ispustio prvu pobedu. Bila je dobra utakmica za njih, mnogo važna, biće teška utakmica, ne smemo da se opustimo i idemo dalje", podvukao je kapiten.