Vesti iz košarke

Bogdan Bogdanović o novoj ulozi: Čast je biti kapiten Srbije!

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

24.07.2023 16:35
Bogdan Bogdanović o novoj ulozi: Čast je biti kapiten Srbije! printskrin/Bogdan Bogdanović/Instagram

Kapiten košarkaške reprezentacije Srbije Bogdan Bogdanović govorio je na konferenciji za medije pred početak priprema za Svetsko prvenstvo, koje će se održati od 25. avgusta do 10. septembra.

Košarkaš Atlante Hoksa ovog leta dobio je kapitensku traku, a šta mu to znači na profesionanom planu odgovorio je Bogdanović.

"Pre svega hvala što se došli u ovolikom broju da nas podržite. Izuzetna je čast biti ovde, naročito u ulozi kapitena. Čast je nositi ovu traku, zna se ko je bio kapiten pre nas, i nadam se da ću se i ja pokazati dobro u toj ulozi", rekao je Bogdanović i dodao:

"Svako prvenstvo je zasebno za sebe, nekada se dođe u punom sastavu pa se napravi neuspeh. Ne osećam da moram nešto sam da radim, ne bih voleo da pravim tužnu atmosferu, ja sam, majke mi, srećan što sam ovde. Nismo srećni što nemamo saigrače, ali šta je tu je. Tu smo svi zbog druženja, zbog toga sam ja tu, kao i ovi momci ovde. Nadam se tom uživanju."

Nikola Jokić i Vasilije Micić neće igrati za reprezenaciju na Mundobasketu zbog opterećenja tokom protekle sezone.

"Komunicirali smo i isto su mi rekli. Nikada se tu nije ubeđivalo ili teralo, nije to način, nije sportski. Kada nisi mentalno tu, nije to-to. Ili zdravlje", rekao je Bogdanović.