Vesti iz košarke

Pešić: Protivnik je igrao koliko smo mu dozvolili, ovo je Mundobasket - nije Ol star utakmica

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

28.08.2023 16:53
Pešić: Protivnik je igrao koliko smo mu dozvolili, ovo je Mundobasket - nije Ol star utakmica Tanjug/ JADRANKA ILIĆ/ bg

Selektor srpske reprezentacije, Svetislav Pešić, izneo je svoje utiske nakon trijumfa nad selekcijom Portorika 94:77 u drugom kolu grupne faze Mundobasketa.

S obzirom na to da je po lokalnom vremenu bilo 23.15, konferencija nije mogla da se održi u pres sali, već je Pešić izjavu dau u miks zoni:

"Ušli smo u meč sa dovoljno jakom tenzijom, oni su dobra ekipa što su pokazali u trećoj četvrtini. Opuštanja nema. Ovo je Mundobasket, ne Ol star utakmica. Ništa novo ne mogu da kažem. Protivnik je igrao onoliko koliko smo mu dozvolili. Više ne razmišljamo o Portoriku, već o Južnom Sudanu, nemamo vremena da razmišljamo", rekao je Pešić, pa dodao:

"Pokušavamo da iz svake utakmice nešto profitiramo. Nije dobro ako se dobije, a ne nauči nešto novo. Ova utakmica nam je pokazala šta treba da radimo i odlično je što se sve izdešavalo. Na kraju smo pobedili zasluženo. Bilo je dosta dobrih stvari. U trećoj četvrtini smo im dali inicijativu kao u fudbalu, oni su se rastrčali i pokazali su malo ponos. Oni znaju da igraju košarku, to su pokazali".

Aleksa Avramović je zadobio povredu prilikom jedne akcije, nakon čega je morao da napusti igru. Selektor ipak još uvek ne zna ništa o stepenu povrede:

"Ne znam još ništa", rekao je Pešić.