Vesti iz košarke

Selektor Pešić: Moramo biti oprezni, jedan poraz predstavlja eliminaciju

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

27.08.2023 17:07
Selektor Pešić: Moramo biti oprezni, jedan poraz predstavlja eliminaciju MN Press

Selektor srpske reprezentacije, Svetislav Pešić, se tokom treninga uoči sutrašnjeg meča sa Portorikom (14.00) obratio medijima.

U prvom kolu "orlovi" su sjajnu igru krunisali ubedljivom pobedom nad selekcijom Kine 105:63. Selektor Pešić je istakao da na ovakvim prvenstvima treba biti posebno oprezan, jer jedan poraz znači eliminaciju:

"Svaka utakmica je važna, ovo je zvanično takmičenje, počeo je Mundobasket. Za razliku od Indijanapolisa, gde je mogla da se izgubi neka utakmica jer je bio drugi sistem takmičenja, sada nemaš pravo na to. Izgubiš – ispadaš. Mnogo je važno da to znamo. To nam je i razlog da razgovaramo sa igračima, jer je značajna utakmica. Želimo da svaku utakmicu iskoristimo, da pobedimo i da od iste imamo neku korist kada su u pitanju timska i individualna igra, da se igrači podižu i da svaka utakmica donese neki kvalitet, ne samo rezultatski", rekao je Pešić, pa dodao:

"Dobro radimo, slušaju koliko im odgovara. Dobro je, svesno su zašto su došli ovde, vrlo je važno da njihova unutrašnja komunikacija bude dobra, to je najvažnije. Većina igrača nikada nije igrala zajedno, zato je važno da oni među sobom komuniciraju, da pričaju, da kažu jedni drugima šta je dobro, šta ne, šta im odgovara ili ne. Tako treba da bude pre i posle treninga, kao i na samom terenu. Ceo dan treba da bude posvećenost maksimalna".

Dominikanska Republika je napravila ozbiljan uspeh pobedivši selekciju Italije, međutim, Pešić nije gledao pomenuti meč:

"Nisam gledao, pravo da vam kažem, gledao sam malo Nemačku. Znate kako, to je to, da li je to sada iznenađenje – po meni jeste. Međutim, Dominikanska Republika je već pokazala da može da napravi iznenađenja, pobedili su Argentinu u kvalifikacijama za Mundobasket. Imaju Taunsa koji donosi kvalitet u svakom smislu. On je kompletan igrač. Treba da znate da su to sve igrači koji nastupaju u španskoj ligi, zajedno igraju duže vreme, isto kao i Italija. Možda su Italijani mali potcenili rivala, a potcenjivanje te obavezno kazni", istakao je selektor, pa za kraj naveo:

"Stalno naglašavam da treba da moraš da ostaneš skroman, a veruješ u sebe. Onaj koji ostaje skroman, a ima samopouzdanje, to je mnogo važno. Ako postoji taj balans, onda sve zavisi od tebe. U tom pravcu idemo dobro, stalno pričamo o tome i nadam se da ćemo se poboljšati u ukupnoj igri", podvukao je Pešić.