Vesti iz košarke

Svetislav Pešić: Nismo imali sreće, odigrali smo dva različita poluvremena

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

24.02.2023 21:08
Svetislav Pešić: Nismo imali sreće, odigrali smo dva različita poluvremena MN Press

Srbija nije uspela da pobedi Grčku u Atini (97:92) i obezbedi dikretan plasman na Svetsko prvenstvo, ali će uprkos porazu imati i dalje dve dobre prilike da se nađe na najvećoj košarkaškoj smotri.

"Orlovi" su imali svoje prilike u glavnom gradu Grčke večeras. Tokom čitavog susreta su održavali prednost od 8-12 poena. Čak je i Ognjen Jaramaz imao šut sa pobedu, ali je promašio pokušaj sa distance, pa je meč odlučen nakon produžetaka (80:80).

Posle utakmice govorio je selektor Svetislav Pešić, koji istakao da je njegova ekipa odigrala dva različita poluvremena. 

"Bile su to maltene dve različite utakmice. U prvih 20 minuta smo imali odličnu odbranu, kojom smo kontrolisali igru, a kontrolisali smo i ofanzivni skok i tranziciju, odnosno kontranapade grčke reprezentacije. U drugom poluvremenu su oni podigli agresivnost, ali ne samo u odbrani, već i u napadu. Imali su mnogo otvorenih šuteva posle probijanja naših defanzivnih linija. Nismo zaustavili nijedan prodor ka našem košu, a onda i nismo imali sreće u ključnom momentu utakmice. Jer, treća četvrtina je izuzetno bitna, tada maltene počinje novi meč, a mi smo tada izgubili Jovića, a izgubili smo time i iskustvo", rekao je Pešić i dodao:

"Treba reći da čestitamo Grcima, jer su pokazali pravi košarkaški karakter u odlučujućim momentima utakmice, a mi nismo našli rešenja da zaustavimo 1 na 1 prodore i to dodatno dodavanje koje je iz propdora proizilazilo. Oni su iz minuta u minuta imali sve veće samopouzdanje i to je razlog što se utakmica završila kako se završila" rekao je Pešić.

Komentar je dao i centar "orlova" Nikola Milutinov:

"Težak poraz za nas. Imali smo dva potpuno različita poluvremena. U prvom smo bili agresivni, kontrolisali skok, ali smo u drugom prestali da igramo odbranu, što je omogućilo rivalu i lake poene, i porast samopouzdanja. A kada Grcima to dozvolite, onda im sve postaje lakše kad igraju pred svojom publikom. Posle toga je nama zadatak bio daleko teži", rekao je najbolji pojedinac u redovima Srbije.

Srbija će imati priliku da obezbedi plasman na Mundobasket ukoliko savlada Veliku Britaniju u ponedeljak u Beogradu, ili ako ova ostrvska selekija pobedi Belgiju večeras.