Vesti iz košarke

Pešić analizirao meč protiv Kine: Falila je svežina, nije ovo bila naša najbolja utakmica

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

20.08.2023 16:21
Pešić analizirao meč protiv Kine: Falila je svežina, nije ovo bila naša najbolja utakmica MN Press

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Svetislav Pešić analizirao je utakmicu protiv Kine, koju su njegovi izabranici dobili danas rezultatom 87:64 u sklopu prvog meča Kupa solidarnosti u Šenženu.

Reprezentacija Srbije bila je ubedljiva protiv vrlo dobre selekcije Kine, koju sa klupe predvodi proslavljeni Aleksandar Đorđević, a ono što je zasmetalo Svetislavu Pešiću, je svežina koja je na momente falila njegovim izabranicima, posebno u trećoj četvrtini.

"Bila je velika bojazan kako ćemo, tek smo stigli. Imali smo stvarno naporan put. Bilo je pitanje kako ćemo da pronađemo svežinu koju je vrlo teško pronaći kada imate ovako težak put. Najteži put nam je bio od Hong Konga do Šenžena, 60 kilometara. Na granici čekanja… Ne što smo izgubili vreme, nego to što je bilo posle 12 sati leta. Dobro smo odigrali, profesionalno. Nije to bila naša najbolja utakmica, ali je bila sa aspekta prilaza dosta dobra. Malo smo padali, potrebna je svežina. Svežinu ćemo dobiti kroz adaptaciju", rekao je selektor Srbije.

Naredni meč "orlovi" će odigrati protiv Brazila. Biće to poslednja provera pred Mundobasket, a njihov duel je na programu sutra od 14 časova.

"Sutra nas očekuje atletski Brazil, koji je pokazao da je vrlo nezgodna ekipa, sa puno atletike, iskustva, igrača koji igraju u Evropi. Pravi test. Voleo bih da pronađemo svežinu da možemo da odigramo onako kako mi možemo, sa intenzitetom koji tražimo, ali za to su potrebne sveže noge itd. Dobra stvar je što imamo još jednu utakmicu", zaključio je Pešić.

Srbija otvara Mundobasket 26. avgusta protiv Kine, a u grupi se nalazi još sa Južnim Sudanom i Portorikom.