Vesti iz košarke

Doktor reprezentacije Srbije potvrdio loše vesti: Boriši Simaniću odstranjen bubreg

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

04.09.2023 08:14
Doktor reprezentacije Srbije potvrdio loše vesti: Boriši Simaniću odstranjen bubreg MN Press

Delovalo je kao da postoperativni proces prolazi dobro, ali onda je došlo do komplikacija i srpskom košarkašu Boriši Simaniću je odstranjen bubreg.

Ovu lošu vest u izjavi za sajt Košarkaškog saveza Srbije je potvrdio i doktor nacinalnog tima, dr Dragan Bogdanović koji se sa "orlovma" nalazi na Svetskom prvenstvu u Manili.

 

 

"Zbog pojave komplikacija na povređenom bubregu nastalih u postoperativnom toku, Boriša Simanić je ponovo operisan 3. septembra. Zbog promena u vitalnosti tkiva bubrega, operativnim zahvatom je morao da bude uklonjen ceo bubreg. Očekujemo i želimo da posle ovog operativnog zahvata, postoperativni tok protekne uredno", istakao je Radovanović.

Simanić, koji se zbog povrede zadobijene na utakmici trećeg kola grupne faze Svetskog prvenstva protiv Južnog Sudana, nalazi u bolnici “Makati Medical Center” u Manili, dva puta je operisan zbog koplikacija sa bubregom.

Nakon što je Simanić prvi put operisan u noći između 30. i 31. avgusta, doktori su pratili postoperativni oporavak i doneli odluku da je zbog nastanka komplikacija, nova operacija neophodna.