Vesti iz košarke

Pešić o operaciji Simanića: Dobro se sve završilo sa Borišom zahvaljujući i dr Radovanoviću

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

31.08.2023 13:27
Pešić o operaciji Simanića: Dobro se sve završilo sa Borišom zahvaljujući i dr Radovanoviću KSS

Boriša Simanić je dobro, pravovremenom reakcijom doktora reprezentacije Dragana Radovanovića i lekara u Manili koje je organizovao, košarkašu Srbije je sačuvan bubreg i sada ga očekuje duža pauza

Krilni košarkaš Srbije je juče u završnici meča sa Južnim Sudanom u trećem kola grupe B na Svetskom prvenstvu dobio udarac u stomak, tačnije u predelu bubrega i zbog bolova je odmah napustio teren. Simanić je potom prebačen u bolnicu i u toku prethodne noći je operisan. 

Ostala je Srbija bez igrača do kraja Mundobasketa, ali zdravlje je uvek na prvom mestu i najvažnbije je da je Boriša sada dobro.

"To je najvažnija vest, da je on operisan i da je u dobrom stanju sada. To je sada najvažnije za njega, njegovu familiju i nas. Boriša ne samo što je naš igrač, već omiljen kod svih naših igrača i trenera. Šaljemo mu odavde poljupce i zagrljaje da izdrži još jedan dan, to će biti znak da je operacija uspela", rekao je selektor Svetislav Pešić novinarima u Manili.

Uputio je zahvalost ljudima koji su sprečili da se situacija zakomplikuje.

"Velika pomoć došla je od doktora koje je organizovao prof. dr Radovanović. U lošijoj situaciji dobro je da je profesor bio sa njim. Bio je to ogroman šok za sve nas, nismo mogli da očekujemo da jedan takav udarac može da bude ne bolan, nego tragičan. Dobro je da se sve završilo. Ekipa je celu noć bila zajedno, tražila se dodatna krv, jer nije moglo da se skupi dovoljno, pošto je Boriša dosta krvario. Dobro se završilo".

Objasnio je selektor šta se dogodilo...

"Ono što smo videli jeste da je bio faul, da ga je igrač udario u predelu bubrega. Da li je bila namera ili ne, to sada ne znamo. To zna samo onaj koji je taj faul napravio. Sudije su procenile da nije bilo namere. Ali, vidite, to se desilo i moglo je da se završi tragično. Da nije bilo brze reakcije, da ga nisu prebacili u sobu za hitne slučajeve, bila bi loša vest. Sve je dobro, što se dobro završi",  rekao je Pešić sa nekim olakšanjem.

 

 

Poruke podrške Simaniću stiću sa svih strana, Aleksa Avramović je ispred cele ekipe poslao poruku saigraču.

"Imamo situaciju koja se desila sa Borišom. Našao se na nezgodnom mestu, u nezgodnom trenutku. Dobio je udarac koji ga udaljava od daljeg nastupa na Mundobasketu. Ovom prilikom želimo da mu, u ime svih igrača, poželim brz oporavak. On je sa nama ovde, kao što smo i mi sa njim, iako je u bolnici na oporavku. On je veliki deo tima, veliki deo slagalice i dodatna motivacija nam je da igramo za njega u nastavku takmičenja", istakao je Avramović.

Srbija sa Italijom igra u petak od 10 časova po srednjoevropskom vremenu prvi meč druge faze Mundobasketa. U nedelju od 14 časova igra se duel protiv Dominikanske Republike.