Nikola Jokić

Dirljive reči Melouna za Jokića: Volim Nikolu i njegovu porodicu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

13.06.2023 09:00
Dirljive reči Melouna za Jokića: Volim Nikolu i njegovu porodicu Tanjug/AP Photo/Jack Dempsey

Denver je postao prvi put u istoriji šampion NBA lige. Nagetsi su u velikom finalu pobedili Majami 4:1, a poslednja peta utakmica odigrana u Bal Areni bila je najdramatičnija od svih (94:89).

Trener novih prvaka, Majkl Meloun, bio je presrećan jer su mu se višegodišnji rad, trud i pre svega vera u tim konačno isplatili. Dobar deo konferencije za medije pričao je o Nikoli Jokiću, MVP plej-ofa i odnosu koji ima sa srpskim košarkašem i njegovom porodicom.

"Bilo je neverovatno, možete to da gledate na dva načina. Možete iz košarkaške perspektiva, dve MVP titule, MVP finala, svetski šampionat i sve što je uradio na terenu. Onda, za mene je važnije što može da se vidi van terena, odnos, ljubav koju gajim prema Nikoli, njegovoj majci i ocu u Somboru, Srbija, njegova braća Nemanja i Strahinja, njegova supruga Natalija i njihova ćerka Ognjena", rekao je Meloun i dodao:

 

 

"Oni su divna porodica sa kojom sam se veoma zbližio. I rekao sam ovo mnogo puta, ali Nikola večeras... On se ponaša kao da je ovo samo još jedna utakmica. Nikada se nije promenio sa svim uspehom, i nikada neće. To jednostavno nije u njegovoj prirodi. Volim Nikolu. Osam godina, ljubavi, Džamal, sedam godina. Prošli smo kroz mnogo toga. Samo da svi ostanemo na kursu i izazovemo sebe, da svi zajedno postanemo bolji, pojedinačno. Da, sjajno je biti sa takvim istorijskim, velikim igračem koji je još bolja osoba, a to iskreno kažem. Ovo nije govor trenera. Nikola je veliki, veliki čovek", podvukao je Majkl Meloun.

Trener Denvera najavio je pohode na nove trofeje.

"Pat Rajli je rekao nešto pre mnogo godina. Imao sam tu poruku u kancelariji na tabli kada sam bio trener u Sakramentu, ta poruka govori o evoluciji ove igre i kako idete od toga da ste niko i ništa do početnika, i potom kako idete od početnika do pobednika, a od pobednika do kandidata za titulu. Poslednji korak posle šampionskog je da postanete dinastija", istakao je trener Denvera.

Denver je u velikom finalu plej-ofa NBA lige pobedio Majami 4:1 u seriji.

"Uradili smo nešto što ova franšiza nije učinilka nikada, ali imamo mnogo mladih i talentovanih igrača u svlačionici. Pokazali smo sve u 16 pobeda u plej-ofu, za šta smo sve sposobni na najvećoj pozornici na svetu", dodao je Meloun.