Evroliga

Matijas Lesor cilja "F4" u Berlinu: Da završim sa PAO ono što nisam mogao sa Partizanom

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

03.05.2024 21:11
Košarkaš Panatinaikosa Matijas Lesor u prodoru Guliver
Košarkaš Panatinaikosa Matijas Lesor u prodoru

Košarkaši Panatinaikosa vratili su brejk protiv Makabija u četvrtfinalu Evrolige i sada se nalaze na pobedu od plasmana na fajnal-for, a vizu za Berlin pokušaće da obezbede u majstorici, koja je na programu 7. maja u Atini.

Na tom putu, kao i protekle sezone dok je još uvek nosio dres Partizana, nalazi se i centar grčkog tima Matijas Lesor, koji se posle pobede u četvrtoj utakmici serije u Beogradu, prisetio onog čuvenog okršaja sa Realom i propuštene prlike za fajnal-for.

"Za mene je jako velika stvar što sam drugu godinu zaredom u istoj poziciji - na 40 minuta od plasmana na fajnal-for. Prošle godine nisam uspeo ali ove sezone moramo učiti sve što je potrebno i plasirati se u Berlin. Prošle godine sam bio jako blizu i svestan sam šta moramo uraditi sad - moramo ostaviti srce na terenu", rekao je Lesor za Gazetu i nastavio:

"Iskrvarićemno za pobedu, poginuti na parketu. Igraćemo kao da nam od toga životi zavise. To nam je poslednja šansa za Berlin. Moramo izaći na teren i boriti se jako".

 

 

Plan je jasan - zaboraviti sve i fokusirati se na petu utakmicu serije.

"Ne znam zaista šta će se dogoditi u OAKA Areni. Zaiste ne mogu ni da zamislim. Nadam se da ćemo imati veliko slavlje na kraju. Ne želim, ipak, sada već da razmišljam o tome, zanima me samo kako da odigramo i pobedimo. Hajde da ne mislimo još o proslavi. Sve što je sada potrebno je da se dobro odmorimo, a sutra je novi dan. Zaboravićemo šta je bilo u Beogradu. Videćemo šta smo uradili dobro, šta loše, šta može bolje i da se spremimo za taj peti meč", zaključio je Matijas Lesor.

Pobednik ovog duela igraće na F4 protiv boljeg iz okršaja Monako - Fenerbahče, koji trenutno vodi u seriji sa 2:1 i šansu da overi plasman u Berlin imaće već večeras u Istanbulu.
 

 

Cup tree provided by Sofascore