Nikola Jokić

Marej van terena do kraja novembra, ali Jokić vuče Denver na atomski pogon

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

09.11.2023 11:59
Marej van terena do kraja novembra, ali Jokić vuče Denver na atomski pogon Tanjug/AP Photo/Mark J. Terrill

Nema Džamala Mareja u timu Denvera, nema problema za šampiona NBA lige. Nikola Jokić igra i za "nižeg brata" (kako ga je u šali nazvao), vuče Nagetse na atomski pogon, oktobarski učinak sa "20+" prebacio je na mod "30+".

Zato je Denver na učinku od 8:1, Jokić je u pet novembarskih mečeva na 31,2 poena, 13,4 skoka i 7,6 asitencija po meču. U uvodnih devet susreta NBA lige dvostruki MVP je postigao u proseku 29,1 poen, 12,9 skokova i osam skokova, provodio je na terenu prosečno 34 minuta.

Marej se zbog povrede mišića ipak neće vraćai na teren u novembru. Iako se očekivalo da povreda nije teže prirode, trener Majkl Meloun je potvrdio duže odsustvo sjajnog plejmejkera.

"Duže će odsustvovati nego što bismo mi žeđeli. Morate ponekad da imate širu sliku i morate da stavite zdravlje na prvo mesto pre nego što odlučite da nekog vratite na parket", istakao je Meloun.

U briljantnoj prošlosezonskoj plej-of sezoni, u kojoj je Denver suvereno stigao do titule, Marej je imao sjajan prosek na 20 susreta od 26,1 poen, 7,1 asistenciju i 5,7 skokova. Za sada ga sjajno zamenenjuje Redži Džekson, ali Jokić podnosi najveći teret.