Nikola Jokić

Nikola Jokić: Moglo je loše da se završi po nas, Marej pogodio najteži šut

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

23.04.2024 14:40
Nikola Jokić zadovoljan posle pobede Denvera nad Lejkersima u "Bol Areni" Guliver/AP Photo/David Zalubowski
Nikola Jokić zadovoljan posle pobede Denvera nad Lejkersima u "Bol Areni"

Košarkaš Denvera Nikola Jokić sumirao je utiske posle pobede Nagetsa nad LA Lejkersima u "Bol Areni". 

Franšiza iz Kolorada gubila je sa 20 razlika početkom treće četvrtine, ali je uprkos velikom deficitu stigla do preokreta i druge pobede u četvrtfinalnoj seriji protiv "jezeraša". Junak trijumfa bio je Džamal Marej, koji je košem u poslednjoj sekundi postavio konačnih 101:99 za domaći tim.

Nikola Jokić opisao je poslednje trenutke utakmice i pobednički koš Mareja.

"Uhvatili smo važnu loptu u poslednjem defanzivnom posedu. Džamal je uzeo loptu i imali smo 13 sekundi da damo koš. Stavili su Lebrona na Džamala, a Dejvisa na mene, da bi brzo mogli da rotiraju. Zato smo mi postavili Kaldvel-Poupa, da ne bi mogli, ali nismo uspeli. Ostao je Dejvis na Mariju, a opet je pogodio", rekao je Jokić i dodao:

"Znamo za šta je sposoban Mari, voleli bismo da pogodi svaki. Kao tim, želimo da šutira. Pogodio je najteži, a promašio lakše. Svi smo znali da će Mari šutirati u tih poslednjih par sekundi, samo verujemo jedni u druge."
 


Bila je to deseta uzastopna pobeda za ekipu iz Kolorada.

"Mislim da imamo sjajan period, da smo ih pobedili deset puta zaredom, ali eto, danas smo gubili 20 razlike i moglo je da bude loše po nas. Uvek nađemo način. Verujemo jedan drugome, to se vidi na terenu. Kad je pogodio, svi smo skočili i svi smo bili srećni zbog njega. Trudim se da živim u trenutku. Sutra je novi dan. Moraš da uživaš u momentu", zaključio je as Nagetsa.

Treća utakmica serije na programu je 26. aprila u 04 časa iza ponoći po našem vremenu.
 

 

Standings provided by Sofascore