Nikola Jokić

Jedna poruka i pali se šampionska mašina: Nagetsi u najboljoj formi nakon Ol-star vikenda

komentari (0)

Autor: Aleksa Janković

12.03.2024 14:01
Košarkaši Denver Nagetsa, Nikola Jokić i Pejton Votson Profimedia
Košarkaši Denver Nagetsa, Nikola Jokić i Pejton Votson

Denver Nagetsi su pred Ol-star pauzu izgubili tri uzastopne utakmice i delovalo je da nešto ne štima u redovima aktuelnog šampiona. Nakon toga, sve se promenilo zahvaljujući jednoj poruci Nikole Jokića.

Franšiza iz Kolarada je nakon Ol-star vikenda upisala devet pobeda na 10 odigranih mečeva. Jedini poraz stigao je protiv Finiks Sansa nakon produžetaka. Ne može se reći da su Nagetsi imali lake protivnike na prethodnih 10 utakmica. Pobeđeni su Voriorsi, Kingsi, Lejkersi, Hit i Seltiksi. To ih stavlja na vrh liste kada je u pitanju forma nakon Ol-star pauze. Denver ima skor 9-1, dok su Boston i Oklahoma na 9-2. 

Ekipa Majkla Malouna izgleda kao dobro podmazana mašina u prethodne dve nedelje, a razlog za to je nedavno otkrio Kentavius Koldvel Poup. 

Iskusni bek je pre desetak dana nakon pobede protiv Voriorsa otkrio da je Nikola Jokić poslao poruku svim igračima nakon Ol-stara. Poup nije rekao šta je srpski centar napisao, ali je izjavio kako je motivisalo ekipu.

 

 

"Dobili smo od njega poruku tokom Ol-stara. Videli smo da je motivisan. On je naš lider i MVP i moramo da ga pratimo. Svi smo motivisaniji i nadamo se da ćemo osvojiti još jednu titulu", izjavio je tada Koldvel Poup.

Nagetsi su u tom trenutku vezali tek tri pobede, ali je bila vidljiva promena u igri Melounovih izabranika. Nakon dodatnih sedam mečeva, jasno je da je Jokićeva poruka urodila plodom jer Denver izgleda nezaustavljivo.

Nalaze se na drugom mestu na Zapadu sa skorom 45-20, dok je prva Oklahoma sa 45-19. Ipak, Nagetsi su ubedljivo prvi po NBA "power rankingu" jer su zahvaljujući nizu pobeda preskočili Boston Seltikse koji su do sada držali lidersku poziciju.

Ostalo je još pet nedelja do početka plej-ofa, a Jokić i saigrači će se potruditi da zauzmu lidersku poziciju Zapadne konferencije i osiguraju prednost domaćeg terena makar do velikog finala.