NBA

Junak Nagetsa nije ni video pobednički koš: Znao sam da je lopta ušla kada sam video reakciju publike

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

23.04.2024 10:31
Džamal Marej Tanjug/AP Photo/Jack Dempsey
Džamal Marej

Iako su u jednom trenutku bili 20 poena u deficitu, košaraši Denvera smogli su snage da se vrate protiv Lejkersa i zabeleže važnu pobedu pred nastavak serije u Los Anđelesu.

Junak franšize iz Kolorada bio je Džamal Marej, koji je 14 od svojih 20 poena zabeležio u poslednjoj četvrtini, a najvažniji koš postigao je uz zvuk sirene za pobedu. I to preko Entonija Dejvisa, jednog od najboljih odbrambenih igrača u NBA ligi - 101:99.

Nakon susreta, Nikola Jokić pohvalio je Mareja, Lejkersi su mahom krivili sudije, dok je Džamal ostao skroman u svojim izjavama uglavnom hvaleći saigrače.

"Iskreno, nisam ni video kada je lopta ušla u koš. Dejvis se pribio uz mene u tom, poslednjem napadu. Došao sam do svoje pozicije i samo šutnuo, a kada sam video reakciju publike, znao sam da je lopta ušla kroz obruč. Nisam igrao najbolje u prethodnom periodu, priznajem, ali kada sam uhvatio ritam i kada smo izjednačili rezultat dobio sam samopouzdanje", rekao je Marej.

 

 

Nije propustio priliku ni da pohvali saigrače, koji su mu tokom čitavog susreta pružali podršku i terali ga šutira iako mu procenti iz igre (9/24) nisu bili zadovoljavajući.

"Velika je stvar što imam ovakve saigrače. Ni ova utakmica nije bila najbolja za mene, u šuterskom smislu naravno. Tokom treće četvrtine želeo sam da proigravam saigrače. Tražio sam Jokića i Portera, a oni su mi konstantno pružali podršku i govorili da ostanem agresivan. Zbog toga sam i nastavio da šutiram, u suprotnom bih promenio ulogu i radio nešto drugo na terernu. Hvala im na tome", rekao je između ostalog junak franšize iz Kolorada.
 

 

Cup tree provided by Sofascore