Nikola Jokić

Nižu se rekordi: Čak devet bivših igrača Mege igraju u NBA ligi

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

28.10.2023 14:52
Nižu se rekordi: Čak devet bivših igrača Mege igraju u NBA ligi Tanjug/(AP Photo/David Zalubowski)

Košarkaški klub Mega, pohvalio se putem drušvenih medija lepim informacijama, a to je da su čak devetorica bivših igrača ovog tima započeli NBA sezonu 2023/24 u svojim klubovima.

U sezoni u kojoj će proslaviti 25 godina postojanja, Mega je početkom nove takmičarske godine NBA lige oborila još jedan rekord vredan svakog divljenja.

Među devetoricom igrača u NBA ligi su: Nikola Jokić i Vlatko Čančar (Denver), Nikola Jović (Majami), Filip Petrušev (Filadelfija), Vasilije Micić (Oklahoma), Ivica Zubac (Los Anđeles Klipers), Goga Bitadze (Orlando), Boban Marjanović (Hjuston) i Malkolm Kazalon (Detroit).
 

 

A, vredan pomena je i naravno bivši trener Mege Dejan Milojević, koji trenutno obavlja funkciju asistenta u stručnom štabu Golden Stejta kod Stiva Kera.

"Ovim uspehom Mega MIS je dodatno potvrdila i svoje ranije uspehe kao klub sa najviše draftovanih igrača (15) u istoriji izvan teritorije SAD i kao jedini klub van prostora SAD koji je u tri navrata imao po tri izabrana igrača na NBA draftu", saopštila je Mega.