Vesti iz odbojke

Odbojkašice Srbije u Americi, Hana Kurtagić ističe: Bićemo bolje nego u Brazilu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

21.05.2024 08:38
Odbojkašice Srbije, nastavljaju takmičenje u Arlingtonu Profimedia
Odbojkašice Srbije, nastavljaju takmičenje u Arlingtonu

Podmlađena ženska odbojkaška seniorska reprezentacije Srbije završila je prvu nedelju VI Lige nacija 2024. sa bilansom od jedne pobede i tri poraza.

Izabranice Đovanija Gvidetija su juče iz Rio de Žaneira otputovale u Los Anđeles preko Panama Sitija.

Selektor Srbije je naglasio da je zadovoljan učinkom podmlađene selekcije Srbije na turniru u Brazilu i istakao da se nada još boljim igrama u Arlingtonu, iako će rivali biti još kvalitetniji nego u Rio de Žaneiru.

Srbija će u Arlingtonu igrati protiv Poljske, Turske, Kanade i Bugarske. Prvi meč će Srbija odigrati protiv Poljske u utorak, 28. maja od 23.00 časa po našem vremenu. 

 

 

"Što se tiče prvog vikenda u Ligi nacija, mislim da smo odigrale dobro, s obzirom da imamo mlad tim, a za većinu je ovo bio debi u reprezentaciji. Naravno uvek može bolje, a to ćemo pokazati u Americi. Svakako ovu Ligu nacija igramo bez pritska. Ovo je prilika da selektor vidi koja je igračica na kom nivou i koliko od koje može da očekuje. Liga nacije je samo uvertira za Pariz, ali nemamo pritisak da svaku utakmicu moramo da dobijemo. Naravno, da jurimo pobedu, to se podrazumeva", istakla je Hana Kurtagić.

Na finalni turnir će se plasirati domaćin i još sedam najuspešnijih selekcija.

"Mi smo se već kvalifikovali na OI, a većina ekipa ovde je došla u punom sastavu, kao Brazil. Ovo je svakako prilika i da se bolje spremimo za drugi vikend Lige nacije. Sad nam se priključuju još neke igračice iz Srbije, što je dobro. Ipak, tamo će nam biti i jače protivnice. Mislim da ćemo biti bolje u Americi", zaključila je Hana Kurtagić, igračica Srbije.