NBA

Jasikevičijus pred NBA angažmanom: Memfis zove Litvanca, na stolu pozicija pomoćnog trenera i šest miliona dolara

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

26.06.2023 22:48
Jasikevičijus pred NBA angažmanom: Memfis zove Litvanca, na stolu pozicija pomoćnog trenera i šest miliona dolara MN Press

Kao bomba odjeknula je danas vest da je trofejni stručnjak sa Žalgirisom Šarunas Jasikevičijus (47) napustio Barselonu i pored najava da će ostati u Španiji. 

Slavnog Litvanca na klupi španskog velikana nasledio je Rođer Grimao, sa kojim je potpisan dvogodišnji ugovor, a vrlo brzo pojavila se i informacija gde bi Jasikevičijus mogao da nastavi karijeru. A, to je ni manje ni više nego u NBA ligi, gde bi obavljao ulogu pomoćnog trenera Memfisa, javljaju američki mediji.

"Poznat kao stručnjak sa jakim liderskim stavom, koji insistira na ofanzivnoj košarci, Jasikevičijus pokazao se kao odličan trener u Litvaniji i Evroligi, gde je sa velikim uspehom vodio Žalgiris i Barselonu", navodi NBA insajder Adrijan Vojnarovski i dodaje:

 

 

"Predsednik Toronta Masai Ujiri pregovarao je sa Jasikevičijusom prethodne sezone oko pozicije glavnog trenera Reptorsa i njegovo ime često se od tada pominjalo među NBA menadžerima u ligi. U pitanju je trener koji se pokazao u pravom svetlu na velikoj sceni Evrolige, što je privuklo pažnju čelnika Memfisa, koji su spremni da ga potpišu u svojstvu pomoćnog trenera ekipe", konstatovao je Vojnarovski.

Sa druge strane, španski mediji otišli su korak dalje i "iskopali" finansijske detalje ugovora, koja govore da je Jasikevičijusu ponuđeno ukupno šest miliona dolara za naredne tri sezone, pa ostaje da se vidi da li je to dovoljno da Litvnac promeni sredinu i ponovo preuzme sekundarnu ulogu na klupi nekog tima posle Žalgirisa i 2014. godine.

Šarunas bi u Grizlisima radio pod palicom Tejlora Dženkinsa, koji se nalazi na poziciji prvog trenera od 2019. godine. Ekipa je minulu sezonu završila na drugoj poziciji Zapadne konferencije sa učinkom 51-31, da bi ih u nastavku takmičenja eliminisali LA Lejkersi u prvoj rundi plej-ofa.