NBA

Memfis bez glavnih igrača savladao Milvoki: Lilard promašio šut za produžetak

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

16.02.2024 08:00
Košarkaš Milvoki Baksa, Demijan Lilard na utakmici protiv Memfis Grizlisa Tanjug/AP Photo/Brandon Dill
Košarkaš Milvoki Baksa, Demijan Lilard na utakmici protiv Memfis Grizlisa

Odigrane su svega tri utakmice u prethodnoj noći u NBA ligi. Kako sledi Ol-Star vikend, sledi i pauza od nekoliko dana za igrače. Uprkos tome, dogodilo se jedno iznenađenje. Memfis Grizlisi su savladali Milvoki 113:110. Ekipa iz Tenesija je igrala bez Dža Morenta, Džerena Džeksona, Markusa Smarta i Dezmonda Bejna, dok su Baksi sa druge strane vodili Janis Adetokumbo i Demijen Lilard.

Jedini koji je bio na potrebnom nivou u timu Doka Riversa je upravo grčki košarkaš. Janis je meč završio sa 35 poena i 12 asistencija. Iako je Lilard ubacio 24 poena, očajan šut iz igre uz čak 10 promašenih trojki je uticao na rezultat. Šta više, upravo je nekadašnji igrač Portlanda imao priliku da meč odvede u produžetak. Spetljao se u prenosu lopte, umalo je i izgubio ali je na kraju uputio šut koji nije bio ni blizu koša. Memfis su sa druge strane do trijumfa vodili Gregori Džeskon i Zair Vilijams sa po 27 poena.

 

 

Poprilično zanimljiva utakmica je odigrana u Solt Lejk Sitiju gde je Golden Stejt savladao Jutu 140:137.

Stiv Ker je napravio određene promene u startnoj petorci, te je Klej Tompson meč započeo sa klupe. Očigledno mu je to baš prijalo uzimajući u obzir da je utakmicu završio sa 35 poena uz sedam pogođenih trojki. Drejmond Grin ga je pratio sa 23 poena, dok ovo nije bilo veče Stefa Karija koji je šutirao veoma loše iz igre (4/14), ali je dodao 10 asistencija. U ekipi Džeza su se istakli Kolin Sekston sa 35 i Kejonte Džordž sa 33 poena, a Lauri Markanen je dodao 20.

Košarkaši iz najjače lige na svetu će sada imati pauzu od nedelju dana, jer se nakon Ol-star vikenda NBA nastavlja 23. februara.

NBA Rezultati:

Memfis - Milvoki 113:110

/Džekson 27 - Adetokumbo 35/

Juta - Golden Stejt 137:140

/Sekston 35 - Tompson 35/

Portland - Minesota 91:128

/Grent 20 - Edvards 34/

 

Standings provided by Sofascore

 

 

Standings provided by Sofascore