NBA

Vasilije Micić nakon utakmice karijere: Siguran sam da imam šta da pokažem

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

11.02.2024 13:56
Vasilije Micić, novi košarkaš Šarlot Hornetsa Tanjug/AP Photo/Nell Redmond
Vasilije Micić, novi košarkaš Šarlot Hornetsa

Srpski košarkaš, Vasilije Micić, odigrao je utakmicu karijere na svom debiju u dresu Šarlota, koji je u noći između subote i nedelje pobedio Memfis.

Micić je u svom prvom meču u dresu Hornetsa upisao 18 poena i devet asistencija. Uglavnom je krerirao iz "pika end rola", a taj kvalitet ga je i preporučio NBA timovima prošlog leta.

Bivši igrač Efesa sezonu je počeo u Oklahomi, ali je poslednjeg dala prelaznog roka trejdovan u Šarlot, gde će do kraja sezone igrati verovatno kao zamena za Lamela Bola, koji trenutno ima problema sa povredama.

Micić je posle utakmice istakao da nije znao ni da li će igrati ovaj meč.

"Nisam očekivao da ću ostvariri lični rekord, poenterski i po broju asistencija. Jutro pre utakmice sam stigao u Šarlot i nisam znao ni da li ću igrati. Pre svega sam srećan jer smo preživeli ovu utakmicu. Odigrali smo sjajno kao tim. Nisam znao mnogo o ekipi, ali mi je bilo jasno da imamo veliki potencijal. Danas je sajajan dan za mene, ali kao što sam rekao, pre svega sam srećan zbog pobede", kazao je Micić.

Dodao je da je u NBA došao sa jasnim ciljem.

"Sve što se desilo u mojoj prošlosti predstavlja sjajno iskustvo i ponosan sam na sve što sam postigao u Evropi, ali NBA je novo poglavlje za mene. Ne smatram da sam nešto drastično promenio u mojoj igri i siguran sam da imam šta da pokažem, ali mi je za to potrebna prilika. Srećan sam da sam pokazao potencijal, ali ovo je samo jedna utakmica i nadam se da ću nastaviti da igram dobro. Došao sam u NBA sa jasnim ciljem i svrhom, a ne da budem samo deo nekog tima. Odlučio sam se za NBA kako bih se dokazao na novom nivou i napredovao. To će mji biti cilj dokle god sam ovde. Učim kroz iskustvo koje stičem. Naučio sam dosta i kroz Oklahomu. Nije bilo lako, zbog minuta na terenu i uloge koju sam imao, ali sam bio svestan okruženja i trudio sam se samo da ostanem u formi. Tako ću i nastaviti, bilo da sam ovde ili u nekoj drugoj okolini. Srećan sam što ljudi ovde shvataju da imam potencijal dovoljan da se izdignem i dokažem da sam sposoban da igram na ovom nivou".

 

 

Za kraj, smatra da njegova nova ekipa ima veliki potencijal.

"Šarlot ima sjajan potencijal. Došao sam iz tima koji je takođe mlad i nadam se da Hornetsi mogu da imaju takođe svetlu budućnost, kako kroz individualan učinak, tako i timski. Siguran sam da ćemo pokazati kvalitet u budućnosti. NBA je specifičan, mnogo je individualno talentovanih igrača i ukoliko nisi na tom nivou potrebno je da nađeš način da pomogneš i doprineseš ekipi. Uvek sam verovao da je košarka predivna kada igrate timski. Nismo svi Kari ili Dončić, ali to ne znači da ne treba da igramo. Mnogo je načina da igrate košarku i dokle god verujete i pomažete se međusobno, postoji put do uspeha", završio je dvostruki osvajač Evrolige.