Vesti iz košarke

Šarunas Jasikevičijus napustio Barselonu, Rožer Grimau novi trener

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

26.06.2023 17:06
Šarunas Jasikevičijus napustio Barselonu, Rožer Grimau novi trener MN Press

Šarunas Jasikevičijus i Barselona se rastaju. Po osvajanju titule ACB lige, kada su u finalu "pometlali" Real Madrid 3:0, selektor Litvanije nije postigao dogovor sa klubom oko produžetka saradnje i odlučio je da napusti "blaugranu", prenosi "Marka", a poziva se na "El Paradizo de kope". Katalonci su već promovisali Rožera Grimaua (44) za novog trenera, koji je poslednje dve sezone bio trener juniorskog tima.

Da je Barselona osvojila ove godine Evroligu na Fajnal Foru u Kaunasu, Jasikevičijusu bi se automatski produžio postojeći ugovor na još godinu dana. Međutim, posle poraza od Real Madrida u polufinalu Evrolige, mediji su već nagoveštavali rastanak Litvanca i "blaugrane". Titula prvaka ACB lige nije bila dovoljna da nekadašnja košarkaška zvezda dobije ugovor koji je želeo, ali i budžet za narednu sezonu.

 

 

Ponudio je Jasikevičijus smanjenje plate za 10 odsto, ali očigledno da sa upravom nije postigao neke druge dogovore. Koliko je odluka kluba da ne produži ugovor sa Nikolom Mirotićem doprinela i odlasku trenera saznaće se u budućnosti. 

Od 2020. godine nekadašnji igrač Katalonaca osvojio je dve titule ACB lige (2020/21 i 2022/23), tri puta je doveo tim do Fajnal fora Evrolige, ali nije uspeo da je osvoji. Prve godine je bio poražen u finalu od Efesa u Kelnu, godinu dana kasnije u Beogradu je biuo poražen od Reala u polufinalu i osvojio je treće mesto pobedom nad Olimpijakosom, dok je nedavno u Kanuasu izgubio oba meča: od Reala u polufuinalu i od Monaka za treće mesto.