Vesti iz košarke

Emotivni oproštaj Mirotića od Barse i navijača: Niko ne zaslužuje ovu titulu više od njih!

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

21.06.2023 16:50
Emotivni oproštaj Mirotića od Barse i navijača: Niko ne zaslužuje ovu titulu više od njih! MN Press

U noći za nama Barselona je osvojila svoju jubilarnu 20. titulu prvaka Španije, pošto je sa 3:0 u finalnoj seriji "počistila" najvećeg rivala - Real Madrid. Ta utakmica bila je ujedno i poslednja za Nikolu Mirotića, koji će definitivno napustiti Barselonu, posle najave kluba o redukciji plate većini igrača.

Stoga, španski košarkaš, crnogorskog porekla odlučio je da prekine saradnju sa Kataloncima, a gde će nastaviti karijeru, još je uvek je nepoznato. Jedno je sigurno, dosta klubova će biti u trci za njegov potpis ovog leta. Kroz medije su se pominjala imena Partizana i Crvene zvezde, ali, pitanje je hoće li beogradski klubovi imati dovoljno sredstava da dovedu jednog od najplaćenijih košarkaša Evrope.

Nikola Mirotić je u Barselonu stigao 2019, a tokom četvorogodišnjeg mandata u klubu osvojio je dve titule šampiona Španije.

"Ovo je bila moja poslednja utakmica, ljudi i klub to znaju. Oni su doneli takvu odluku i mi se od nje nećemo vraćati. Znao sam da će to biti moja poslednja utakmica ako pobedimo i sada je vreme da budemo srećni i da se zabavljamo zajedno. Pobeda 3-0 protiv Real Madrida je velika stvar, oni su šampioni Evrope i sjajan tim", rekao je na oproštaju Mirotić i dodao:

"Videli smo šta se stvorilo za ove četiri godine, veza između navijača i mene je veoma jaka i niko je ne može prekinuti. Niko više ne zaslužuje ovo prvenstvo od ovih navijača i ovog kluba”, zaključio je Mirotić, koji je izabran za najboljeg igrača finala.