Vesti iz košarke

Partizan i Crvena zvezda žele Mirotića: "Večiti" imaju šansu da ga dovedu, ali je realno mala

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

20.06.2023 14:28
Partizan i Crvena zvezda žele Mirotića: "Večiti" imaju šansu da ga dovedu, ali je realno mala MN Press

Španski košarkaš Nikola Mirotić napustiće ovog leta Barselonu, a kao nova destinacija u njegovoj karijeri pominje se nekoliko velikih evropskih klubova među kojima su Partizan i Crvena zvezda, javljaju mediji širom Evrope.

Jedan od najboljih evropskih košarkaša je slobodan igrač, te bez ikakvog obeštećenja može da pređe u bilo koji drugi klub, a pored crno-belih i crveno-belih za njegove usluge su zainteresovani Milan i Monako.

 

 

Navodno, pojedini klubovi su spremni da plate čak i 2,7 miliona za njegov ugovor, dok s druge strane, čelnici dva najveća srpska kluba igraju na kartu toga što Mirotić u Srbiji ima farmu na kojoj se bavi proizvodnjom sira, te bi iz Beograda češće mogao da je obilazi.

Naravno, mnogo toga zavisi i od toga da li će i Partizan i Crvena zvezda nastupati u Evroligi ili će to moći samo pobednik AdmiralBet Aba lige, mada postoji velika verovatoća da, kao i ove godine, Srbija ima dva predstavnika u najjačem evropskom takmičenju.

Među navijačima dva najveća srpska kluba dugo se vodi polemika za koji klub navija španski reprezentativac, bez obzira što je španski reprezentativac pre više od 10 godina jasno stavio do znanja koja mu je boja na srcu.

"Od malih nogu sam bio vatreni navijač Partizana. Svi u porodici su bili simpatizeri Crvene zvezde, a ja sam znao samo za crno-bele boje. Bio sam presrećan kada sam došao, odradio trening i odigrao jednu prijateljsku utakmicu za voljeni klub. Gledao me je lično i tadašnji trener crno-belih Duško Vujošević, ali se na kraju nismo dogovorili", rekeo je pre 12 godina Mirotić za tadašnji Sport.