ABA liga

Nikola Topić neće napuštati klub ni po jednom osnovu: Crvena zvezda ne pušta svog talenta u SAD

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

04.05.2024 10:22
Nikola Topić, košarkaš Crvene zvezde, nema dozvolu kluba za odlazak na NBA draft MN Press
Nikola Topić, košarkaš Crvene zvezde, nema dozvolu kluba za odlazak na NBA draft

Nikola Topić dobio je poziv za "NBA draft combine", ali neće otići u Sjedinjene Američke Države, jer Crvena zvezda nema nameru da ga pusti na turnir u Sjedinjenim Američkim Državama, u vreme dok se crveno-beli budu verovatno borili za titulu u AdmiralBet ABA ligi.

Mada je u međuvremenu i Miško Ražnatović, kao menadžer supertalentovanog igrača, putem društvenih mreže poručio da je regionalno takmičenje prioritet, klub je takođe osetio potrebu da se oglasi i glasno izrekne zabranu odlaska svog igrača "preko bare", povodom događaja od 12. do 19. maja. A, ni posle. 

"Podsećamo da nas u tekućoj takmičarskoj sezoni u narednom periodu očekuju izuzetno važne utakmice u dva takmičenja", glasi kratka i jasna poruka čelnika kluba sa Malog Kalemegdana, kojima je kao i treneru Janisu Sferopulosu i ekipi stalo da povrate primat na Jadranu. 

Inače, osim Topića poziv iz SAD dobio je i Megin Nikola Đurišić, kao i još 76 košarkaša iz raznih delova sveta, koji će imati priliku da pomenutom prilikom budu na oku klupskim skautima, trenerima, gneralnim menadžerima i vlasnicima, odnosno nametnu im se pred NBA draft. 

Finale ABA lige počinje 13. maja, a Crvena zvezda je na pola koraka od njega, pošto joj je potrebna i druga pobeda nad Megom. U prvom meču je poenterski demolirala srpskog rivala na putu ka samoj završnici takmičenja.