NBA

Durent hvali saigrača: Nemam reči da opišem Bukera

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

06.05.2023 17:45
Durent hvali saigrača: Nemam reči da opišem Bukera Tanjug/AP Photo/David Zalubowski

Košarkaš Finiksa Kevin Durent pohvalio je saigrača Devina Bukera posle odlične partije talentovaog beka na utakmici sa Denverom. Ekipa iz Arizone slavila je na svom terenu 121:114 i smanjila rezultat u plej-of seriji na 2:1.

Jedan od ključnih igrača Sansa bio je Buker, koji je postigao 47 poena, uz odlične procente šuta iz igre (20/25). Sa druge strane, uprkos nešto skromnijim brojkama (12/31) Durent se takođe istakao na ovom meču, a susret je završio sa 39 poena, devet skokova i osam asistencija.

"Nosi ga (Buker) njegova ljubav prema igri. Skromnost u životu generalno. On je momak koji stvara tim. Sve stvari koje želite kod superzvezde, on donosi. Ne priča mnogo, ljudi o njemu ne pišu ljubavne priče i ne ističu u tekstovima to što on donosi svakog dana. Ali mi to vidimo i mi to cenimo", rekao je Durent i dodao:

"Nemam reči da opišem Buka, on je vođa ovog tima i ove organizacije. Svakog dana doprinosi, a mi pratimo njegov put, skupljamo se oko njega. Na obe strane terena je igrač za poželeti."
 

Komentar je dao i Devin Buker.

"Kao mlad sam se odselio od porodice kako bih jurio momente kao što je ovaj sad. O ovome sam sanjao kao dete i čitav sam život posvetio košarci. Moj otac se bavio ovim sportom, bio je veliki fan košarke i ovo je moj put kroz život."

O utakmici sa Nagetsima.

"Trudio sam se da budem veoma agresivan, shvatam da takav pristup otvara stvari i za moje saigrače. Dosta smo poentirali u tranziciji, Kej-Di privlači mnogo pažnje i dobio sam otvorene šuteve", zaključio je Buker.

Četvrti meč serije se takođe igra u Finiksu, a meč je na programu u noći između nedelje i ponedeljka u 02 časa, uz direktan prenos na TV Arena sport.