Nikola Jokić

Jokić analizirao poraz od Finksa, pa se osvrnuo na hvalospeve Lebrona i Durenta

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

06.03.2024 13:51
Nikola Jokić u zagrljaju sa Lebron Džejmsom AP Photo/Yannick Peterhans
Nikola Jokić u zagrljaju sa Lebron Džejmsom

Košarkaši Denvera prekinuli su niz od šest uzastopnih pobeda, posle poraza od Finiksa u "Ball areni", koji je posle produžetka slavio rezultatom 117:107.

Veći deo susreta franšiza iz Kolorada provela je u podređenom položaju, da bi zahvaljujući sjajnom izdanju u poslednjoj četvrtini, uspela da dođe u situaciju da ukrade pobedu. Ali je trojkom Kevina Durenta, Finiks kasnije odvukao meč u produžetak i overio pobedu, nakon što je u jednom trenutku imao 22 poena prednosti.

"Imali su bolju energiju, kao što smo mi bili bolji u toj četvrtoj četvrtini. Košarka je igra trčanja, nismo smeli da im dozvolimo da odmaknu, ali u tom trenutku bili su bolji tim, kao što smo mi bili u poslednjoj četvrtini. Dešava se, nadamo se da to neće dugo trajati. Postigli su mnogo poena, nismo dobro igrali u odbrani, imali smo mnogo izgubljenih lopti, bio je to jedan loš period", rekao je Nikola Jokić na konferenciji za medije posle utakmice.

Pri rezultatu 102:102, u finišu regularnog toka, Nikola Jokić imao je šut za pobedu, ali je lopta ipak ostala na obruču.

"Lopta je trebalo da ide ka meni, ali ne u toj vrsti akcije. Šut je bio dobar, ponekad pogodiš, ponekad ne", kratko je dodao Nikola.

Nije ga iznenadila agresivna igra Finiksa u reketu.

"Oni to obično rade. Čak iako je Nurkić na podu, uvek će imati momka koji uskače da podmetne lakat, tako da znamo šta će da rade. Desilo se, ponekad pobedite, ponekad izgubite."
 


Srpski centar potom je pohvalio Jusufa Nurkića i uporedio ga sa periodom dok je nosio dres Portlanda.

"Bio je tada mlad, trenirao je, tražio sebe, imao je pet ili šest sjajnih sezona u Portlandu, sada se sjajno uklopio kod njih. Visok je, može dobro da se brani, u nekim situacijama u stanju je da menja pozicije od jedan do pet, dobar je za njihov tim i mislim da je prihavtio svoju ulogu u timu. Jedan je od najjačih igrača, onda je tu Džo Alen, Stiven Adams, ne bih da propustim nekoga, ova trojka mi pada na pamet."

Kristijan Braun i Pejton Votson, standardni duo sa klupe, takođe je dobio pohvale dvostrukog MVP-a.

"Imaju posebnu energiju u odbrani. Votson je promašio par otvorenih šuteva, ali sviđa mi se njegovo samopouzdanje da šutira. Verujemo da će pogađati. Kristijan Braun je igrao veoma dobro danas, bio je svuda, imao dobru energiju, mogu da nam pomognu, nešto su posebno."

"Osvrnuo se i na komplimente Lebrona Džejmsa i Kevina Durenta.

"Lepo je to kada kažu nešto lepo za tebe. Jako cenim kada tako nešto stigne od takvog dvojca, oni su i dalje dva prepoznatljiva lica lige, imaju sjajne brojke, prave razliku na mečevima, pobeđuju, imaju veliki uticaj. Znači mnogo kada oni kažu lepe stvari", zaključio je Jokić.

Srpski centar odigrao je 44 minuta u porazu protiv Finiksa, a tokom meča je upisao 25 poena (8/18 iz igre), 16 skokova i pet asistencija, uz sedam izgubljenih lopti.

Naredni meč ekipa iz Kolorada odigraće protiv Bostona u noći između četvrtka i petka u Denveru, gde će Seltiksi, inače po svim parametrima najbolji tim u NBA ligi, imati priliku da se osvete Jokiću i družini za poraz u prvom duelu sezone pred njihovim navijačima.