NBA

Grin ponovo "udario" na Nurkića: Poznat si samo jer su te trejdovali zbog Jokića

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

14.02.2024 09:45
Košarkaš Golden stejta Drejmond Grin Tanjug/AP Photo/Jed Jacobsohn
Košarkaš Golden stejta Drejmond Grin

U dramatičnoj završnici košarkaši Golden stejta savladali su nedavno Finiks trojkom Stefa Karija u poslednjoj sekundi, ali taj meč nije ostao upamćen po tome, već po novom duelu Drejmonda Grina i Jusufa Nurkića.

Bio je to njihov prvi okršaj otkako je Amerikanac "nokautirao" Bosanca, zbog čega je dobar deo vremena proveo van terena, a prema svemu sudeći, drama između njih dvojice biće nastavljena do daljnjeg.

Tokom susreta Nurkić je jednom prilikom postigao koš preko Grina, pa je potom ismejavao Amerikanca, aludirajući na njegovu visinu (201cm), da bi se, na kraju, centar Golden stejta "poslednji smejao". Nakon utakmice Grin je imao burnu reakciju pred Kevinom Durentom, a onda je odlučio da sedne pred kamere i kaže nekoliko stvari o Nurkiću.

"Mališa pokušava da odigra leđima, pokušava da me ugura u reket, potom šutne neki gadni hiorog i postiže svoj šesti poen, što je uostalom bio i njegov poslednji poen na utakmici. Potom odlučuje da koš proslavi udaranjem rukom o parket. Lupanje po podu, cela ta stvar, a iskreno nije dovoljno dobar košarkaš da bi mogao da radi takve stvari", počeo je Grin.

 

 

Na ovome se nije zaustavio, već je nastavio da ponižava Nurkića, a potom je spomenuo i Nikolu Jokića.

"Onda počinje da dovodi u pitanje moj karakter, kakva kukavica. Dovedeš u pitanje karakter zbog košarkaške utakmice koju si upravo izgubio, u kojoj si bio uništen, i jedina stvar o kojoj treba da pričaš je kako si kažnjen. Kakvo poniženje. I očekuju da pobede sa tim momkom (Nurkićem). Iskreno, ja sam četvorostruki Ol-star i četvorostruki šampion NBA lige. Trebalo bi da te uništim na košarkaškom terenu. Neslavno si poznat po tome što si trejdovan kako bi Džoker mogao da postane ono što svi znamo da jeste. On i Kevin Durent su ranije dovodili u pitanje moj karakter. Mislim da je sve to zaista kukavički", rekao je između ostalog temperamentni košarkaš Voriorsa.

Podsećamo, pre nekoliko meseci Grin je suspendovan na neodređeno vreme, bez plate, pošto je pesnicom u glavu udario Nurkića u lice. Rukovodstvo NBA lige odlučilo je da ga suspenduje kako bi se dozvao pameti, a da bi se vratio na parket, Grin je morao da ide na konsultacije sa psiholozima zbog čestih izliva besa.

Izgleda da to nije baš urodilo plodom...