NBA

Očekivana odluka NBA lige: Drejmond Grin suspendovan zbog nasilničkog ponašanja

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

14.12.2023 11:38
Očekivana odluka NBA lige: Drejmond Grin suspendovan zbog nasilničkog ponašanja Tanjug/AP Photo/Rick Scuteri

Košarkaš Golden stejta, Drejmond Grin suspendovan je na neodređeno vreme nakon najnovijeg incidenta koji je napravio tokom meča protiv Finiksa, kad je pesnicom u lice udario Jusufa Nurkića.

Provitmac Voriorsa je odmah dobio isključujuću čičnu grešku, a kako mu ovo nije prvi put da pravi slične incidente rukovodstvo NBA lige je odlučilo da ga suspenduje.

U saopštenju se navodi da je uzeta u obzir "Grinova istorija nesportskog ponašanja" i dodaje da će igrač "morati da ispuni određene uslove lige i tima pre nego što se vrati na teren".

 

 

NBA liga je u novembru suspendovala Grina na pet utakmica, pošto je uhvatio za vrat košarkaša Minesote Rudija Gobera, a pre toga je imao još niz grubih i nesportskih faulova.

Na sreću Nurkić niej ozbiljnije povređen nakon grubog udarca Grina, ali je internacionalac iz Bosne i Hercegovine apelovao da se ovakvo njegov ponašanje zaustavi.

"Bratu je potrebna pomoć. Stvarno ne znam u ćemu je problem sa njim. Imao sam sreće da nije pokušao da me davi. To što je on uradio nema nikakve veze sa sportom ili košarkom. Stvarno ne znam o čemu je razmišljao", poručio je Jurkić posle meča sa Voriorsima, a slično je učinio i Rudi Gober nakon što ga je Grin davio:

 

 

"Pre meča sam razmišljao o tome kao Voriorsi igraju bez Stefana Karija i kako Grin ne voli kad se nalazi u takvoj situaciji, pa da bi mogao da pokuša da napravi neko isključenje i on je to učinio. Ali to je klovnovsko ponašanje. I ljudi iz NBA lige bi to jasno trebalo da znaju i sankcionišu ga."