NBA

Meč nije ni počeo, a izbila je opšta tuča: Neverovatne scene na meču Minesote i Golden Stejta

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

15.11.2023 08:13
Tuča košarkaša Golden Stejta i Minesote Tanjug/AP Photo/Jed Jacobsohn
Tuča košarkaša Golden Stejta i Minesote

Tuče i gužva na terenu nisu nešto što je strano u svetu košarke, pogotovo ne u NBA ligi, ali da se incident dogodi pri rezultatu 0:0 na samom početku meča, e, to je svakako nešto što se ne viđa svaki dan.

A to se dogodilo na susretu odigranom u noći između utorka i srede u kojem su se sastali Minesote i Golden Stejta, a sve je počelo međuosbim povlačenjem za dres Kleja Tompsona i Džejdana Mekdenijelsa.

Njihove razmirice su se pojavile pod košem Voriorsa i nastavile se prilikom povratka na drugi kraj terena kad je intenzitet povlačenja postajao sve jači.

Ubrzo su se u sukob umešali i ostali igrači, a najupečatljiviji trenutak je bio skok Drejmonda Grina na Rudija Gobera kojeg je uhvatio za vrat i oborio na zemlju, nešto poput onog viđenog na meču četvrtfinala Evrolige prošle sezone kad je to isto učinio Geršon Jabusele nad igračem Partizana, Danteom Egzumom.

Nakon nekoliko desetina sekundi nemilih scena situacija se smirila, arbitri su odgledali snimak i na kraju dodelili isključenja Grinu, Mekdenijelsu i Tompsonu, koji će sasvim sigurno biti kažnjeni za ovakvo ponašanje.

Na kraju, meč je uspešno nastavljen i priveden kraju, a pobedu su ostvarili košarkaši Timbervulfsa koji su slavili 104:101 u neizvesnoj završnici.