Evroliga

Egzumu pukla tetiva, Doktor Jakovljević kaže da je imao sreće, jer je mogla i kičma

komentari (1)

Autor: TV Arena sport

27.04.2023 23:44
Egzumu pukla tetiva, Doktor Jakovljević kaže da je imao sreće, jer je mogla i kičma MN Press

Partizan je bio maestralan. Partizan je deklasirao najtrofejniji klubu usred njegove kuće. Usred Madrida…

Ali, nažalost drugi meč četvrtfinala plej-ofa Evrolige neće ostati upamćen samo po neverovatnom izdanju izabranika trenera Željka Obradovića, već po incidentu koji se dogodio na manje od dva minuta pre kraja utakmice, kada je Partizan imao napad i vođstvo 95:80.

Nesportski faul veterana Serhija Ljulja nad Kevinom Panterom izazvao je emotivne reakcije na obe strane, opšti metež igrača dva kluba na terenu i na kraju krajeva divljački nasrtaj košarkaša Reala Geršona Jabuselea nad Danetom Egzumom. Naime, as madridskog kluba je u gužvi rvačkim zahvatom bacio na parket Australijanca i tom prilikom ga povredio.
 

 

 

Košarkaš Partizana je ostao da leži pored terena, a na kraju su ga sa istog, kada su sudije načelu sa Sretenom Radovićem svirale kraj utakmice i pobedu crno-belih, saigrači izneli sa terena. Prema nezvaničnim informacijama iz Madrida u pitanju je povreda prsta na nozi.

"Teška je telesna povreda. Zasad je pukla tetiva prsta stopala, da li je slomio to ćemo videti u Beogradu. Zasad je samo prst povređen i krvava s mu usta bila od povrede zuba", rekao je doktor Javoljević za Mozzart sport i dodao:

"Ovo kako ga je Jabuzele bacio džudo zahvatom, to je za zatvor, za doživotnu suspenziju. Kako ga je bacio Jabuzele, Ezum je mogao da polomi kičmu, da teže povredi glavu i završio karijeru. Ovo je strašno bilo, nikada ništa slično nisam video u životu", zaključioje Jakoviljević.

Egzum je, takođe, zaradio i veliku posekotinu na licu, a sve vreme je pored njega bio i igrač Reala Rudi Fernandez. Jabusele je odmah napustio teren i u civilu, sa strane, posmatrao šta će sudije odlučiti.


Utakmici u Madridu prisustvovao je i Danteov otac Sesil, kome Španci nisu dozvolili da dođe do svlalčionice i obiđe povređenog sina. Nekadašnji NBA as ušao je raspravu sa redarima, ali mu ni to nije pomoglo.