Vesti iz košarke

Poznato 11 igrača koji idu na Olimpijske igre: Amerikanci u najjačem sastavu stižu u Pariz

komentari (0)

Autor: Aleksa Janković

16.04.2024 10:30
Lebron Džejms i Kevin Durent će predvotiti reprezentaciju SAD-a na Olimpijskim igrama Guliver/AP Photo/Mark J. Terrill
Lebron Džejms i Kevin Durent će predvotiti reprezentaciju SAD-a na Olimpijskim igrama

Najavljivali su mesecima pojedini NBA igrači da će nastupati za Sjedininjene Američke Države na Olimpijskim igrama. Tu su uglavnom prednjačili Lebron Džejms, Kevin Durent i Stef Kari, a tako će očigledno biti.

ESPN je objavio kako je već poznato koji će igrači biti na raspolaganju Stivu Keru. Šta više, 11 od 12 imena je poznato i ostalo je mesta samo za još jednog putnika u prestonicu Francuske.

Normalno, ekipu će predvoditi Lebron Džejms, dok će ga pratiti Stef Kari i Kevin Durent kao najveće zvezde ovog tima. Nakon toga slede Džejson Tejtum, Entoni Edvards, Devin Buker, Tajris Halibarton, Džru Holidej, Bem Adebajo, Entoni Dejvis i na kraju Džoel Embid. 

Jedno mesto je ostalo upražnjeno, a pojedini američki mediji predviđaju da bi ono moglo da pripadne Kajriju Irvingu, dok drugi pišu kako će sa 11 igrača ići u Pariz.

Nema sumnje da bi ovaj sastav mogao bez problema da osvoji zlatnu medalju na Olimpijskim igrama. Ipak, isto tako svi verujemo da bi "orlovi" mogli da budu konkurenti u slučaju da u Francusku odu u najjačem mogućem sastavu.