NBA

(VIDEO) Micić bacio Durenta na pod, pa dobio pohvale od legende: Pametan je i lukav, srećan sam zbog njega

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

16.03.2024 11:30
Vasilije Micić u prodoru Youtube/Printscreen
Vasilije Micić u prodoru

Vasilije Micić preporodio je karijeru u Šarlotu. U franšizi iz Severne Karoline igra fenomenalno u poslednje vreme i sve više podseća na onog MVP igrača koji je harao Evroligom u dresu Efesa.

Naznake takvih igara dao je sinoć i protiv Finiksa (96:107), kada je njegov "krosover" protiv Kevina Durenta u finišu poluvremena, završio na svim TV špicama, a sjajan potez krunisao je "pump fejkom" i polaganjem u lice Bredlija Bila.

Pogledajte kako je to izgledalo:
 

 

 


Nakon susreta ceo svet brujao je o potezu Micića, koji je utakmicu završio sa 21 poenom uz odlične procente šuta iz igre (7/10 za dva). A, u razgovoru sa medijima posle utakmice dobio je i pohvale od Durenta, lično!

"Lukav je, zna kako da igra svoju poziciju. Pametan je, koristi prilike koje mu se ukažu. Srećan sam zbog njega", rekao je dvostruki NBA šampion.

Skromni Micić rekao je da je imao sreće u tom trenutku i da njegov potez nije bio ništa specijalno, da bi potom pohvalio i košarkaša Finiksa.

"Iskreno, imao sam sreće da sam reagovao u pravom trenutku. Mislim da danas nije bio nešto raspoložen za igru. On je neverovatan igrač, jedan od mojih omiljenih, jedan od najtalentovanijih koje sam ikada video. Imam 30 godina, nije to nešto što će mi promeniti karijeru, i ja sam bio ’na klizaljkama’ mnogo puta, pogotovo otkad sam došao u NBA. Nije to velika stvar", rekao je Micić.

Srpski reprezentativac, inače, po osmi put je bio dvocifren otkako je stigao u NBA ligu, a ovo mu je treća utakmica da je upisao "+20" poena.
 

 

Standings provided by Sofascore