NBA

Nikola Jović zadovoljan svojom ulogom: Lako je igrati sa ovim momcima

komentari (0)

Autor: Aleksa Janković

11.01.2024 12:35
Nikola Jović na utakmici Majami Hit - Oklahoma Siti Tander Guliver/AP Photo/Marta Lavandier
Nikola Jović na utakmici Majami Hit - Oklahoma Siti Tander

Majami Hit je u prethodnom periodu pretrpeo određene gubitke u rosteru jer su se neki bitni igrači povredili. To je automastki značilo i više minuta za Nikolu Jovića. Erik Spolstra mu je da šansu a srpski krilni centar to uzvraća na najbolji mogući način.

Jović je na meču protiv Oklahoma Siti Tandera upisao 15 poena, pet skokova i četiri asistencije ali je njegova ekipa na kraju poražena 128:120. Ovo je bio peti put da mladi košarkaš počinje meč u startnoj petorci u ovoj sezoni, ukupno 13. u njegovoj NBA karijeri. Srbin je nakon utakmice hvalio svoje saigrače i objasnio kako nije teško igrati sa njima.

"Lako je igrati u napadu sa ovim momcima. Bio sam otvoren, oni su mi dodavali i ja sam pogađao svoje šuteve", rekao je Jović.

 

 

Nakon poraza od Tandera, Hit je otišao na skor 21-6. To ih stavlja na sedmo mesto Istočne konferencije. Problem franšize sa Floride su trenutno povrede. Džimi Batler, Kajl Lauri i Kejleb Martin su trenuntno van terena, ali se očekuje povratak bekovske trojke u skorije vreme. Jović sa druge strane smatra da ekipa imala koncentraciju u ključnim momentima i da ih je to donelo neuspeh protiv Oklahome.

"Svi mislimo da smo igrali u ofanzivi timski. Igrali smo dobru košarku, ali sve je bitno u defanzivi. Mislim da smo u odbrani dozvolili neke lake faulove i slobodna bacanja. Moramo da budemo disciplinovaniji i da budemo koncentrisani čitav meč, što nije bio slučaj večeras", zaključio je srpski košarkaš.

Osvajač srebrne medalje na Mundobasketu 2023. godine je izuzetno prihvaćen od strane saigrača u svlačionici. Već je poznato da je Džimi Batler ogroman Jovićev fan, dok je Tajler Hiro nedavno izjavio kako će morati da osnuje "fan klub" za Nikolu Jovića

 

Standings provided by Sofascore